layout.skip_to_main_content
Tekenen met SURFconext

Hoe teken ik met SURFconext?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het onderstaande beeld laat dit proces in actie zien. Hieronder worden de stappen verder toegelicht.

Uitleg tekenen met SURFconext

Wanneeer je na het doorlezen van het document niet akkoord bent met de inhoud kies voor de button niet akkoord en geef een reden van weigeren op in de volgende stap.

Ga je akkoord met het document? Kies dan voor Volgende om het ondertekenproces te vervolgen.

SURFconext

Na het doornemen van het document kun je je identiteit via SURFconext bevestigen.

1. Druk op de knop SURFconext

2. Kies je onderwijsinstelling uit de lijst

3. Log in met je inloggegevens

Bij een succesvolle login komt er een groen vinkje voor de SURFconext knop te staan en kun je door naar de volgende stap.

Ondertekenen

In de laatste stap kan je via de button 'Ondertekenen' akkoord geven.

En nu?

Pas wanneer alle ondertekenaars uit de transactie succesvol hebben getekend zal het definitief getekende document worden gegenereerd. Ook komt er een zegel overheen ter beveiliging tegen aanpassingen en om de echtheid te waarborgen. Afhankelijk van de instellingen van verzender van het document wordt het document per email worden toegestuurd zodat je een kopie ontvangt.

Duurt dit echter lang? Dan kun je het best bij de organisatie die je heeft gevraagd te tekenen vragen naar de status van de transactie.

Ons support team helpt je graag verder via de chat of via support@signhost.com