Hulp voor de ondertekenaar
Stap 4: Verifiëren (optioneel)

Verschillende verificatieopties; SMS, iDEAL, iDIN, DigiD, SURFconext en itsme

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nadat je het document hebt bekeken kan het zijn dat je een verificatie moet doen om jouw identiteit te bevestigen. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende verificatiemethodes.

SMS

Nadat je akkoord bent gegaan met het document kan het zijn dat een telefoonnummer verificatie wordt gevraagd. Klik hier voor meer informatie over de telefoonnummer (SMS) verificatie.

iDEAL

Nadat je akkoord bent gegaan met het document kan het zijn dat een iDEAL verificatie wordt vereist. Je kiest jouw bank en volgt de stappen voor de controlebetaling van 1 cent.

Let op! Controleer met welk rekeningnummer (IBAN) de verificatie moet plaatsvinden! De verificatie lukt alleen wanneer de 1 cent wordt overgemaakt vanaf het juiste rekeningnummer.

Staat jouw bank er niet tussen? Klik dan hier. Ondervind je problemen met de iDEAL verificatie? Klik hier.

iDIN

Nadat je akkoord bent gegaan met het document kan het zijn dat een iDIN verificatie wordt vereist. iDIN lijkt op de manier waarop je internetbankieren gebruikt en wordt toegepast als identificatiemethode.

Kies jouw bank (klik hier voor ABN Amro) en klik hierop. Je komt dan automatisch op de website van de gekozen bank. Volg de stappen om de verificatie te voltooien. Staat jouw bank daar niet tussen? Klik dan hier. Nadat je de verificatie hebt gedaan kom je automatisch terug op de pagina van Ondertekenen.nl. Je kunt nu rechtsonder op volgende klikken.

Gezamenlijke rekening?
Iedere consument is individueel geïdentificeerd door zijn/haar bank, dus zou ook een persoonlijk inlogmiddel moeten hebben. Als jullie dus beiden iDIN willen gebruiken dient ieder zijn/haar eigen persoonlijke inlogmiddel te gebruiken. Je kunt het beste contact opnemen met de specifieke bank en dit aanvragen als dit niet het geval is, wij hebben hier geen inzage in.

DigiD

Nadat je akkoord bent gegaan met het document kan het zijn dat een DigiD verificatie wordt vereist. Vanuit het ondertekenverzoek word je doorverwezen naar DigiD. Doorloop daar de stappen om de verificatie te voltooien.

SURFconext

Na het doornemen van het document kun je jouw identiteit via SURFconext bevestigen. Klik hier voor het ondertekenen via SURFconext.

itsme

Nadat je akkoord bent gegaan met het document kan het zijn dat een itsme verificatie wordt gevraagd. Klik hier voor meer informatie over de itsme verificatie.

ZealiD

Nadat de verificatie is gelukt kun je verder met Stap 5 - Ondertekenen.

Ons support team helpt je graag verder via de chat of via support@signhost.com