Digitaal ondertekenen
Account
Twee-factor authenticatie webportaal

Hoe voeg ik een 2FA / two factor authentication toe aan het webportaal?

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het toevoegen van twee-factor authenticatie verhoogt de veiligheid van jouw Signhost account. Dit wordt gedaan door het gebruik van een two-factor authentication app.

Hoe stel ik de twee-factor authenticatie in?

Navigeer naar Signhost.com en kies rechtsboven voor Login.

Eenmaal ingelogd in ons webportaal kies rechtsboven voor Two-factor authentication:

Tip! Open het webportaal op je mobiele telefoon om eenvoudig de authenticator app te downloaden.

Scan de getoonde QR-met de authenticator app om de twee-factor authenticatie in te stellen. Als het scannen van de QR-code niet werkt, kun je de weergegeven code handmatig invoeren.

Voer de verificatiecode uit de authenticator app in en druk op de button Stel authenticator app in.

Eenmaal ingesteld kom je terecht op de onderstaande pagina:

Op deze pagina vind je de herstelcodes. Bewaar deze codes op een veilige plek!
Je hebt deze codes nodig wanneer je niet kunt inloggen met de authenticator app.

Inloggen met de twee-factor authenticatie.

Na het instellen van de twee-factor authenticatie zal deze voortaan gevraagd worden bij het inloggen in ons webportaal. Bij het invoeren van de authenticatiecode kun je kiezen voor Dit apparaat onthouden. De twee factor wordt dan niet gevraagd zolang de browser cookies niet zijn gewist. Na 14 dagen wordt de twee factor automatisch opnieuw gevraagd.

Twee factor authenticatie uitzetten

Wanneer je in het portaal terugkeert naar de Two-factor authentication pagina kun je de twee-factor authentifcatie uitzetten. De authenticator app zal na het uitzetten actief blijven, zodat je bij het opnieuw inschakelen van twee factor de app weer kunt gebruikt.

Herstelcodes opnieuw aanvragen

Als je alle herstelcodes hebt gebruikt of per ongeluk hebt verwijderd dan kun je de codes op de Two-factor authentication pagina resetten. Elke code is eenmalig te gebruiken.

Extra authenticator app toevoegen / resetten

Het is ook mogelijk om meerdere authenticator apps toe te voegen op de Two-factor authentication pagina.

Daarnaast kun je hier de authenticator app resetten. Je kunt dan niet langer met de weergegeven codes uit de app inloggen. Het verwijderen van codes uit de app moet vanuit de authenticator app gebeuren.

Rechten portal admin

Onder het Gebruikersmanagement in het webportaal kun je inzien welke gebruikers de twee-factor authenticatie hebben geactiveerd. Als portal admin je kun je de twee-factor voor een andere gebruiker uitzetten.

Het is (momenteel) niet mogelijk om de twee factor aan te zetten voor een andere gebruiker.

Ons support team helpt je graag verder via de chat of mail naar support@signhost.com