SkyView
Skapa en area eller en linje

Med hjälp av mätverktyget kan du markera ett område, ta mått för att se längder och areor samt kolla vilken höjd en specifik punkt har.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att skapa en mätning:

1. Börja med att starta mätverktyget genom att klicka på symbolen som ser ut som en linjal:

2. Klicka på den första punkten du vill mäta ifrån och klicka sedan på de punkter som du vill ska vara med i mätningen.

3. Avsluta din mätning genom att högerklicka med musen, då skapas din linje och genom att klicka på den första punkten i mätningen igen, då kommer det att skapas en area.

4. Vill du lägga till punkter i en mätning klickar du på en s.k. "spökpunkt" mellan två punkter vilket skapar en ny punkt åt dig. Vill du flytta på en punkt klickar du på en punkt och flyttar den till ny position.

Ett tips här är att det går koppla ihop två slutpunkter till en area genom att dra en slutpunkt till den andra. Dessutom kan du högerklicka med musen på en punkt och välja Ta bort punkt.

5.  Vill du aktivera avancerad mätning som gör att du kan mäta på CAD-lager, areor, linjer och 3D-modeller klickar du på symbolen som ser ut som en magnet under mätverktyget:

5. När avancerad mätning är aktiverar kan du inte mäta på marken utan den "snappar" då på CAD-lager m.m. Detta är ett smidigt verktyg för att kontrollera höjder på en modell genom att föra musen över ytan i CAD-filen.