SkyView
Visa schakt- och fyllkarta

Här beskrivs hur du kan visa en schakt- och fyllkarta för att bla få en översikt hur mycket schakt resp fyll det är i olika områden.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att visa en schakt- och fyllkarta från en volymberäkning:

1. För varje volymberäkning med beräkningsmetoden rutnät och som beräknats från en area, design, markmodell eller cad-fil kan du visa en schakt- och fyllkarta. Välj objektet i objektlistan som har en volymberäkning du vill se schakt- och fyllkarta för och gör den synlig i scenen.

2. Välj den beräkning som du är intresserad av under VOLYMBERÄKNINGAR.

3. Klicka på Visa schakt- och fyllkarta.

4. I scenen visas en karta över volymberäkningen med en tillhörande färg och höjdskala för att enklare särskilja sektionerna i volymen. Här kan även se hur många meter det diffar mellan olika ytor eller till marken vid en särskild punkt.

5. I informationspanelen till höger ser du skalan som används samt planarean för varje intervall.

6. För muspekaren över en punkt i kartan för att se höjdskillnaden mot den beräknade ytan. Här ser du även punktens Meter över havet för båda ytorna som beräknats.

7. För att ändra höjdintervallet som används anger du ett eget intervall under INTERVALL och klickar på den pennan. För att återställa intervallet klickar du på krysset.