Leica ConX

Här beskrivs hur du lägger till integrationen Leica ConX via SkyMap Connect

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I SkyMap Portal kan du via modulen Connect lägga till integration mot ett projekt i Leica ConX. På så sätt kan du föra filer mellan plattformarna och få ut maskinstyrningsfiler direkt från Filhanterare i SkyMap Portal till maskiner kopplade till projektet.

Gör så här för att lägga till integrationen Leica ConX i ett projekt:

1. Logga in som Företagsadmin i SkyMap Portal.

2. Öppna det projekt som du önskar koppla på integration mot Leica ConX.

3. Gå till modulen Connect.

4. Klicka på Lägg till integration.

5. I dialogen visas de integrationer som finns möjliga att koppla på via SkyMap Connect. Lägg till integrationen Leica ConX.

6. Första gången en integration läggs till i ett projekt i företaget får du frågan om att beställa SkyMap Connect. För att aktivera SkyMap Connect i projektet krävs en tilläggslicens i företaget. Är det så att ni redan har en aktiv licens är det bara att fortsätta. Har ni inte en aktiv licens innebär beställning att ni lägger till tjänsten och accepterar villkoren. Kontakta SkyMap support vid frågor gällande detta.

7. Godkänn villkoren och klicka på Beställ.

8. Integrationen Leica ConX har nu lagts till och visas till vänster i listan över integrationer i projektet.
    Du behöver nu koppla ihop projektet med motsvarande projekt i Leica ConX. Det gör du genom att klicka på Aktivera integration.

9. Auktorisera SkyMap för att använda ditt konto genom att logga in med användarnamn och lösenord för Leica ConX.

10. Välj det projekt som ska kopplas och klicka på Connect.

11. Vid en lyckad koppling kommer du tillbaka till SkyMap Portal med information att projekten är kopplade. Här ser du datum för aktivering av integrationen samt länk till det kopplade projektet i Leica ConX.

12. Efter en aktivering av integrationen behöver du nu koppla en rotmapp till Connect i SkyMap-projektets Filhanterare. Den kopplade rotmappen används som huvudmapp för synkronisering av filer och mappar mellan plattformarna.
    Har du redan en kopplad rotmapp för Connect behöver du inte göra detta utan samma rotmapp används.

Ett tips är att skapa en eller flera undermappar i rotmappen som används för Connect. I den laddar du sedan upp maskinstyrningsfilerna. Alla filer som laddas upp i dessa mappar kommer då automatiskt få de enhetstyper du taggat mapparna för i ConX. Detta är pga att SkyMap inte kan ange en specifik enhetstyp.
  13. För att synkronisera filer från SkyMap till Leica ConX laddar du upp filer i kopplad rotmapp till Connect. På så sätt synkroniseras filerna över och blir åtkomliga i anslutna maskiner i ConX.

14. För maskinister som använder ConX kan nu filer skickas från SkyMaps Filhanterare direkt till produktion.

Hantering i ConX:

• Filer eller mappar som skapas i ConX synkroniseras ner till kopplad rotmapp för Connect.

• Alla filer som laddas upp från SkyMap får filtypen Referensmodell i ConX.

• Alla filer som laddas upp från SkyMap får samtliga enhetstyper i ConX. Ett tips här är att sätta enhetstyp i ConX på roten eller mappar så ärver filerna enhetstyp då den laddas upp i ConX.

• Laddas en ny filversion upp från SkyMap ersätts filen i ConX.

• Namnändring av mapp eller fil från SkyMap uppdaterar motsvarande i ConX.

• Namnändring av mapp i ConX uppdaterar motsvarande i SkyMap.

• Namnändring eller fil i ConX uppdaterar motsvarande i SkyMap.

• Radering av fil eller mapp i ConX raderar motsvarande i SkyMap.

• Radering av fil eller mapp från SkyMap raderar motsvarande i ConX.