Molnprocessering av drönarfoton
Manuell uppladdning av avbildning, punktmoln och ortofoto till SkyView
Manuell uppladdning av avbildning, punktmoln och ortofoto till SkyView

Här beskrivs hur du gör en manuell uppladdning av avbildning, punktmoln och ortofoto till SkyView.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att göra en manuell uppladdning:

1. Gå till Molnprocesseringar.

2. Gå till fliken Uppladdningar som hanterar manuella uppladdningar av avbildning, ortofoto och punktmoln.

3. Här finns tre boxar Avbildning, Punktmoln och Ortofoto.

4. Har du en avbildning i formatet Cesium 3D-tiles på din dator laddar du zip-filen i boxen Avbildning. När du klickar för ladda upp avbildningen så får du valet att använda Z som vertikal axel. Standard är att inte markera för att använda Z som vertikal axel. I vissa fall kan den här inställningen behövas om din fil är manuellt konverterad där inte Y-axeln representerar upp/ner.

5. Har du ett punktmoln i formatet laz, las eller cesium på din dator laddar du upp filen i boxen Punktmoln.

6. Har du ett ortofoto i formatet ZIP som innehåller en TIF och tillhörande TFW på din dator laddar du upp zip-filen i boxen Ortofoto.

7. Efter uppladdningen kommer du informeras via e-post när du kan koppla filen till en tidslinje.