Tips och trix!
Batch Process i Agisoft Metashape

Här beskrivs hur du i Agisoft Metashape exporterar data för användning i SkyMap Portal.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att exportera avbildning, ortofoto och punktmoln till SkyMap Portal:

1. Ladda hem filerna som krävs för Batch Process genom att klicka här.
    I den delade mappen finns filer för batchjobb och scriptfil för avbildning.
    Du måste editera scriptfilen för avbildningen så att en giltig sökväg finns för exporten. Viktigt att även ställa in rätt koordinatsystem för de olika exporterna.

2. Öppna Agisoft Metashape. (Rek är att använda version 1.7.3 av Metashape för utföra exporten. Ladda ner versionen här.)

3. Gå till Workflow

4. Välj Batch Process...

5. I dialogen Batch Process klicka på ikonen Load.

6. Välj XML-filen på din datorn som innehåller batchjobben och klicka på Öppna.

7. Dialogen Batch Process har nu 7 jobb att utföra.
    För jobb 3 och 6 behöver du klicka på Edit.. för att ändra Path, dvs sökvägen till dit filen ska sparas.

8. För jobb 7 behöver du klicka på Edit... för att ändra Path, dvs sökvägen till scriptfilen för generering av avbildningen. Observera att du måste justera scriptfilen så en giltig sökväg finns dit filen ska sparas.)

9. Slutför genom att klicka på OK.

10. Filerna från batchexporten laddar du upp i SkyMap Portal på sidan Molnprocesseringar under Avbildning, Ortofoto och Punktmoln.

11. Efter att uppladdningen samt processeringen är klar meddelas du via e-post. Därefter går du till projektet i SkyMap Portal och Tidslinje. Där skapar du en ny tidslinje och kopplar Avbildning, Ortofoto och Punktmoln.

12. Gå till SkyView för att kontrollera den nya tidslinjen.