Molnprocessering av drönarfoton
Manuell uppladdning av TIF/TFW för generera ortofoto till SkyView
Manuell uppladdning av TIF/TFW för generera ortofoto till SkyView

Här beskrivs hur du laddar upp en zip med tif och tfw för att generera ett ortofoto till SkyView.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att göra en manuell uppladdning av TIF och tillhörande TFW för att generera ortofoto till SkyView.

1. Gå till Molnprocesseringar.
    Har du inte angivit koordinatsystem för projektet behöver du göra detta.

2. Gå till fliken Uppladdningar som hanterar manuella uppladdningar av avbildning, ortofoto och punktmoln.

3. Här finns tre boxar Cesium 3D-tiles, Google Tiles och Punktmoln.

4. Klicka på Ny uppladdning under Google Tiles.

5. Välj din ZIP-fil där både TIF och TFW-fil ligger direkt i roten utan mappar. Det är viktigt att TIF och TFW-filen har samma namn för att det ska fungera. Samt att åäö inte får förekomma i namn.

6. Efter uppladdningen kommer du informeras via e-post när du kan koppla Ortofotot till en tidslinje.

7. Öppna då ditt projekt och gå till Tidslinje.

8. Klicka på det gröna plustecknet för att skapa en ny tidslinje. Klicka därefter på kalenderikonen för att välja ett datum.

9. Under Ortofoto väljer du din manuella uppladdning av ortofotot. Här kan du även under Kommentar skriva in en beskrivning.

10. Gå därefter till SkyView för att se resultatet.