SkyView
Skapa en kommentar med kopplade filer

Här beskrivs hur du skapar en kommentar och kopplar filer till den.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att skapa en kommentar:

1. Klicka på verktyget Kommentar.

2. Flytta muspekaren över skärmen och vänsterklicka på den positionen du önskar.

3. När du har klickat ut positionen visas en dialogruta där du kan ange Namn, Text och Filer.

4. För att koppla filer till positionen välj Välj filer.

5. Dialogen Välj filer visas där du kan koppla filer från Filhanteraren. Här kan du välja uppladdade filer i mappar eller ladda upp en ny fil för att koppla den till kommentaren. Du kan bara välja filer från en mapp åt gången så vill du välja filer från flera mappar måste detta göras i omgångar.

6. Markera de filer du önskar koppla i en mapp och klicka på Välj.

7. Under Filer ser du en lista på alla filer som är kopplade. Vill du radera en kopplad fil från kommentaren klickar du på soptunnan. Då raderas filen från kommentaren men inte från Filhanteraren. För vissa filformat som t.ex. PDF, JPG eller PNG kan dessa öppnas för att visa i ny webbläsarflik.

8. Spara genom att klicka på Spara.

9. I objektlistan till vänster hittar du kommentaren och under Filer ser du alla filer som är kopplade.