SkyView
Ändra punktmolnsläge eller punktstorlek i punktmolnsvyn

Här beskrivs hur du ändrar punktmolnsläge och punktstorlek i punktmolnsvyn

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att ändra punktmolnsläge och punktstorlek i SkyView.

1. I punktmolnsvyn klicka på pilen för att fälla ut menyn för inställningarna för vyn.

2. I menyn kan du välja hur punktmolnet ska visas i vyn.

För att ändra visning av punktmolnsklasser:

Som standard visas punktmolnet utan klassificeringen men du kan ändra detta genom att välja visa klassificering. Då får du en legend som visar varje punkts klass.

Punktmolnet kan visas som dynamiskt eller fast punktmolnsläge.

- Dynamiskt: är standardinställningen och gör att storleken på punkterna anpassas beroende på inläst LOD-nivå i scenen. Dvs punkter närmare kameran får mindre punkter än punkter längre bort i scenen.

- Fast: punktstorleken ändras inte beroende på inläst LOD-nivå i scenen. Den här inställningen kan vara att föredra i vissa situationer.

För att ändra punktstorlek:

Välj en punktstorlek genom att dra i reglaget för att justera dess storlek i pixlar. Minsta storlek är 0.1 och max 1.