SkyMap Design
Ändra höjd på punkt

Här beskrivs hur du ändrar höjd på en eller flera punkter i Design.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att ändra höjd på punkter i en design.

1. Högerklicka på punkten i scenen och välj Sätt höjd. Kortkommando för sätta höjd är H. Här kan du även använda markeringsverktyget alt kortkommandot CTRL och markera alla de punkter du vill ska ändras.

2. I högerpanelen visas funktionen Höjdsätt och där du ser hur många punkter som är markerade.

3. Välj det läge som ska gälla för höjdsättningen:

1. Höjd

2. Relativ höjd

3. Punktmoln

4. Objekt

4. Beroende på läge anger du tex en ny höjd i meter och uppdaterar punkterna.

Önskar du få samma höjd på en punkt som en annan punkt i din geometri kan du använda högerklick Snappa om punkt.

1. Klicka på den punkt som har höjden du önskar använda och dra en linje till den punkten du vill ska erhålla höjdvärdet.

2. Högerklicka på punkten och välj Snappa om punkt. Punkten har nu fått samma höjd som punkten du utgick från.