SkyMap Design
Flytta objekt som design och pdf till ny koordinat

Här beskrivs hur du flyttar en design eller en pdf till en ny koordinat om den tex inte går fokusera på.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Gör så här för att flytta din design eller pdf till en koordinat:

1. Markera objektet i objektslistan du önskar flytta till en ny koordinat. Ett tips är att ha målpunktens koordinat sparad i datorns urklipp genom t.ex mätverktyget eller designverktyget där du kan kopiera koordinat via Ctrl + C.

2. När du har objektet markerar i objektslistan klicka på verktyget Förflyttning.

3. Objektets ursprungspunkt visas då med en grön och röd axel. Det är den punkten som kommer motsvara målpunktens nya koordinat. Om objektet inte går fokusera på förhindrar detta inte att du kan flytta den.
    För att ändra positionen på ursprungspunkten högerklicka och välj Placera ursprungspunkt.

4. Högerklicka och välj Flytta till koordinat.

5. En dialogruta visas där du klistrar in målpunktens koordinat via Ctrl + V eller skriv in värde för N, E och H.

6. Genomför förflyttningen genom att klicka på Bekräfta.