Automatisk vagtplanlægning

Med Smartplan Assistent kan du nemt og hurtigt få bemandet din vagtplan, og du slipper for selv at skulle få vagtplanlægningen til at gå op

Mette Østerbye avatar
Skrevet af Mette Østerbye
Opdateret over en uge siden

Opsæt bemandingsbehov

For at kunne få bemandet din vagtplan skal du starte med at oprette ledige vagter. Der er forskellige måder, hvorved du hurtigt kan få oprettet dine vagter. Du kan enten vælge at benytte vores skabelon, som du kan gemme og genbruge fremover.

Hvis ikke du har lyst til at benytte skabelonen, kan du tilføje vagterne enkeltvis. Du klikker blot på “Tilføj tidsrum”:

Nu kan du selv tilpasse tidspunkter og jobtype for dine vagter:

Hvis dine vagttidspunkter gentager sig, kan det være relevant for dig at kopiere dine vagter.

Opsæt regler for dine medarbejdere

Du vælger selv hvilke regler, assistenten skal tage hensyn til, når den bemander din vagtplan. De forskellige regler kan du tilpasse ved blot at klikke “Opsæt regler for medarbejdere”:

Udover regler angående medarbejdernes antal timer og vagter per uge, er det også her, du kan vælge, om medarbejdernes fraværsønsker og ønsker til vagtplanen skal respekteres.

Du kan finde hjælp til opsætning af regler i denne artikel.

Få bemandet din vagtplan

Når du har oprettet dine ledige vagter og tilpasset dine regler, kan du få Smartplan Assistent til at foreslå en bemanding. Assistenten finder den løsning, som passer bedst til dine behov, og hvor flest regler overholdes. Du skal blot klikke “Foreslå bemanding”:

Denne popup vil nu komme frem, hvor du kan starte bemandingen ved igen blot at trykke “Foreslå bemanding”:

Hvis du i forvejen selv har bemandet noget af din vagtplan, kan du vælge, om disse ændringer skal bevares eller overskrives. I dette tilfælde vil popup’en se således ud:

Når bemandingen er klar, trykker du blot “Luk og se bemanding”:

Hvis der skulle være nogle regler, som er blevet brudt, vil du nu kunne se dette i højre side:

Derudover kan du nu også selv vælge, om der er nogle vagter i vagtplanen, du gerne vil lave ændringer i, eller om du er tilfreds med assistentens forslag.