Guide til Smartplan Stempelur
Sådan stempler medarbejdere ind uden en vagt i vagtplanen

Når dine medarbejdere kaldes på arbejde uden at have en vagt, kan de stadig sagtens stemple ind via stempeluret.

Mette Østerbye avatar
Skrevet af Mette Østerbye
Opdateret over en uge siden

Med stempeluret kan dine medarbejdere godt stemple ind, selvom de ikke har en planlagt vagt. Det kan eksempelvis være, at en medarbejder bliver kaldt på arbejde, selvom de ikke har en vagt den pågældende dag.

I denne artikel kan du læse mere om:

Få overblik over medarbejdernes ind- og udstemplinger

Hvis medarbejderen opretter en vagt, som de så stempler ind på, vil timerne automatisk tælle med i timeoversigten inde i "Timer & løn".

Når en medarbejder skal stemple ind uden at have en vagt, skal de angive deres jobtype, og eventuelt hvilken lokation de vil stemple ind på, hvis der er oprettet flere lokationer på kontoen. Derefter bliver de bedt om at angive forventet sluttidspunkt.

Det forventede sluttidspunkt vil blive tilføjet til selve vagtplanen, så du kan se, hvor lang tid medarbejderen forventer, at deres vagt kommer til at tage. I "Timer & løn" kan du se medarbejderens reelle ind- og udstemplingstider i kolonnen "Timer efter rettelser".

I "Timer & løn" kan du altså sammenligne medarbejderens timer ifølge vagtplanen i kolonnen "Timer iflg. vagtplanen" med medarbejderens reelle mødetid i kolonnen "Timer efter rettelser".

Med denne funktion kan du også helt undlade at oprette vagter, men blot lade medarbejderne oprette deres vagter via stempeluret. I så fald skal du blot oprette en tom vagtplan for en periode, og så kan dine medarbejdere selv oprette deres vagter og stemple ind på dem.

Sådan stempler medarbejdere ind uden en vagt via pc og tablet

På pc og tablet skal medarbejderne trykke på sit navn og indtaste deres 4-cifrede pinkode, ligesom hvis de skulle stemple ind på en vagt. Derefter skal de trykke "Opret vagt og stempel ind".

Nu bliver medarbejderen bedt om at angive hvilken jobtype, vagten skal have og hvornår de forventer at være færdige:

Sådan stempler medarbejdere ind uden en vagt via mobilappen

Medarbejdere vil kun kunne stemple ind via appen, hvis administratorer har slået denne funktion til på kontoen. Det kan gøres via "Indstillinger" -> "Smartplan Indstillinger" -> "Smartplan Stempelur".

Medarbejderne skal stadig være inden for et bestemt område for at kunne oprette vagter. Du kan se, hvordan du opretter områder her: Stempel ind og ud via mobilappen

Medarbejderne kan oprette en vagt på siden "Min profil" og trykke på stempelursikonet i øverste højre hjørne. Herefter skal de trykke "Opret ny vagt og stempel ind på den". Derefter skal de vælge, hvilken vagtplan de vil stemple ind på, hvilken jobtype vagten skal have, og hvornår de forventer at være færdige.

Forventet sluttidspunkt kan som nævnt ses i selve vagtplanen og i "Timer & løn" kan du se medarbejdernes reelle ind- og ud stemplingstider i kolonnen "Timer efter rettelser".

Medarbejderen kan nu stemple ind på vagten ved at klikke på knappen "Stempel ind på vagten".

Den nyoprettede vagt vises nu i brugerprofilen under 'Vagter'. Her vises vagtens varighed siden du stemplede ind. Derudover er vagten nu også synlig i vagtplanen, der også viser det forventede sluttidspunkt.

Yderligere kan administratorer også se i "Timer & Løn", hvornår den nyoprettede vagt forventes afsluttet, og hvornår medarbejderen rent faktisk stemplede ud af vagten.

Vil du vide mere om timer og løn? Så tag et kig på denne artikel