Timer & løn
Lav et timeopslag til løn

Få et samlet overblik over, hvor meget dine medarbejdere har arbejdet i en periode

Mette Østerbye avatar
Skrevet af Mette Østerbye
Opdateret over en uge siden

I denne artikel vil vi komme ind på:

Sådan laver du et timeopslag i Smartplan

Når du skal slå timer op i Smartplan, vælger du menupunktet “Timer & løn” på din Smartplankontos forside.

Hvis du ønsker at lave et opslag, klikker du ‘Angiv periode for opslag’.

Datovælgeren åbnes, og du kan enten vælge en hel måned ved at klikke på den (eks. ‘December, 2022’) eller vælge start- og slutdato manuelt.

Hvis du klikker på "vis timer fra valgte vagtplaner", har du mulighed for at ekskludere data fra bestemte vagterplaner i timeoversigten:

Timeoversigten for din valgte periode kan for eksempel se sådan her ud:

I sidebaren til venstre får du information omkring:

• Det totale mængde af planlagte- og afholdte timer

• Hvis der er afvigelser mellem planlagte- og afholdte timer, vil dette ses i timetal og procent

• De samlede lønomkostninger for perioden

• Hvem, der er ansvarlig for afvigelsen i arbejdstiden - ved enten at gå før eller senere

Opslagets tabel giver dig et overblik over timerne inden for din valgte periode fordelt på medarbejderne. Ved siden af hvert navn er der to kolonner: "Timer iflg vagtplan" og "Timer efter rettelser". Hvis medarbejderens afholdte vagt afviger fra den, der var planlagt i vagtplanen, vil tallene i kolonnerne ikke være identiske. Det kan for eksempel ske, hvis en medarbejder er fraværende på en vagt, eller hvis vedkommende stempler ud senere end forventet.

Lad os kigge på et eksempel: Hans har arbejdet to timer mere end planlagt i en måned. Dette kan ses ved, at der var planlagt 150 timer til ham i vagtplanen, men han ender med at arbejde 152 timer, fordi han stempler ud to timer senere på en vagt. Ændringen er blevet godkendt af en administrator, eftersom tallet er markeret med grønt:

Alt afhængig af dine indstillinger vil du også kunne se medarbejdernes timebalancer og løn i selvsamme timeoversigt. Kolonnen "Balance" viser dig, hvor meget den pågældende medarbejders timer har afveget fra de planlagte timer eller deres ugentlige/månedlige norm-timer. På den måde kan du let skabe et overblik.

Løn-kolonnen viser dig de samlede lønomkostninger for den enkelte medarbejder i perioden.

Klik på den enkelte medarbejder for et detaljeret overblik. Her ser du en liste over medarbejderens vagter for perioden og information omkring tidsrummet for vagterne, eventuelle ændringer i mødetiden og lønninger.

Aktivitetslog og vagthistorik

Under menupunktet "Timer & løn" kan du også se nærmere på dine medarbejders vagter og vagternes historik/aktivitetslog, hvis du har lyst.

Du skal blot klikke på en vagt under "Timer & løn". I mit eksempel vælger jeg Kamillas vagt den 19. december:

Nu vises en pop-up, og jeg kan se de ændringer, der er foretaget på vagten. For det første kan du under "Rettet mødetid" se, at den oprindelige vagt var fra kl. 08:00-16:00. Men lige under kan du se, at mødetiden er ændret til 08.00-18.00.

Klik her og tag et kig på vores artikel om, hvordan man retter i afholdte timer, hvis du vil vide mere om det.

Lad os se nærmere på denne aktivitet i aktivitetsloggen, som du finder i bunden af pop-up vinduet. Her kan du se, at Kamilla har skrevet, at en ny medarbejder havde brug for hjælp, hvorfor hun har rettet i mødetiden.

Du kan også se, hvem der har godkendt Kamillas ændringer. I dette tilfælde godkendte Lærke dem.

Du kan også se, hvornår disse ændringer blev foretaget. I mit eksempel rettede Kamilla i sin mødetid kl 16:43, og Lærke godkendte dette kl. 16:44.

Aktivitetsloggen/vagthistorikken er en god måde at få overblik over og holde styr på de ændringer, der er foretaget på en vagt.

Eksporter timer fra "Timer & Løn" til Excel

I Smartplan kan du også lave en eksport til Excel og se dine medarbejderes timer på forskellige måder ved at klikke på de forskellige faner i Excel-filen. Du kan læse mere om, hvordan du gør det ved at klikke her.

Kør løn via menupunktet "Timer & løn"

Under menupunktet "Timer & løn" kan du også køre løn. Du kan læse mere om, hvordan du kommer i gang med din lønkørsel i denne artikel. Nederst i artiklen finder du links til, hvordan du også kan opsætte løntillæg, lave fraværsregistreringer eller få genereret en lønfil.