Prissättning
Hur skapar jag en prissättningsperiod?

Efterfrågan under säsongen är olika, genom att sätta upp olika prisperioder optimerar du intäkterna.

Henrik Ahlin avatar
Skrivet av Henrik Ahlin
Uppdaterad för mer än en vecka sedan
  1. Välj Prissättning i menyn uppe till vänster

2. Välj bana

3. Klicka på Skapa ny period > döp perioden > sätt datum från och till

Förslagsvis så startar du med den period som har högst efterfrågan och betalningsvilja från greenfeegäster. Döp perioden till 1. Högsäsong datum från - *datum till

*Notera att till datumet inte tas med i prisperioden utan det till datumet du väljer blir det du startar med som från datum i nästa period.

Börja sedan med perioden efter högsäsong och döp den till 2. Efter högsäsong och starta med samma datum som du avslutade den förra perioden med. Lägg upp prisperioder för hela året med utgångspunkt högsäsong och avsluta sedan med att gå skapa perioder tillbaka utifrån högsäsong så hela året har sina prisperioder.

Du kan även använda prisperioden Default för att täcka de dagar där du inte har någon prisperiod.

4. Exempel på hur du kan döpa, skapa, prissätta och vad de olika alternativen innebär

Starta med perioden där det finns högst efterfrågan och betalningsvilja på attraktiva starttider, döp denna period till 1. Högsäsong

Ange minimipris, baspris, efterfrågan, tillgång och pris rundning (Vad betyder de begreppen?)

Spara åsidosätt knappen ger dig möjligheten att öka eller sänka priset på utvalda starttider under perioden.