Delad Windows-hosting
Min webbplats fungerar inte - vad kan jag göra
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Detta gäller i första hand webbplatser i vår delade Windowsmiljö.

Det kan finnas många orsaker till att en webbplats inte fungerar, tex felaktig installation, hackad webbplats, fel på server hos VAIA, Internet-problem någonstans mellan din dator och vår server osv osv, och det är inte alltid helt enkelt att avgöra vad problemet är.

Här finns några tips på vad man kan göra själv då man misstänker att det är själva webbplatsen som krånglar:

Starta om webbplatsen
Klicka här för att komma till artikel om start/stopp/recycle

Kolla/ändra PHP-version
Klicka här för att komma till artikel om att ändra PHP-version

Ta bort virus eller skadlig kod
Ladda ned webbplatsen med FTP(s) och genomsök med program för att se om virus eller malware finns. Kontakta oss om du vill ha pris på hjälp med rensningen.

Ladda upp filerna på rätt ställe
Ibland kan det vara så tokigt att du laddar upp filerna bredvid webroot, eller i en katalog under webroot. Då kan inte heller din webbplats visas. Se till att din webbplats filer finns direkt under webroot.

Felaktig indexfil eller defaultordningen är tokig
I vår kontrollpanel under Web Sites kan du se i vilken ordning server söker efter dina indexfiler. Se till att indexfilen du vill visas först kommer att läsas först i webroot-mappen. Om du har flera indexfiler, va noga här så rätt fil körs.