VAIA.Cloud
Knyta domän till webbplats

Detta gäller webbplatser i Vaia Cloud

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Denna instruktion gäller för dig som har din webbplats i Vaia cloud. Förutom att lägga till domänerna på webbplatsen måste även domänen pekas korrekt. Gör gärna det först då ompekning av domäner tar en stund (upp till två timmar). Se DNS-pekning mot webbplats för vidare instruktioner

1. Logga in i kundzonen.

2. Gå in på tjänsten där sidan ligger (heter något med VAIA vKube Cloud, tex "VAIA vKube Cloud - vKube Cloud START")

3. Klicka på knappen Manage

4. Gå in på fliken Domains

5. Klicka på knappen Add New Domain

6. Skriv in domänen, t.ex. varabastbullar.se, klicka i "Add www also:", klicka på Add Domain

7. Repeterar steg 5 - 6 för alla domäner som skall knytas till webbplatsen

8. Klart!

• Nu finns de domäner du lagt till listade längre ner på sidan.

• Under Status skall det finnas en bock, Under Info och HTTPS ett Ok.

• Bli inte orolig om det står Error eller Missing, förmodligen beror det på att ompekningen i domänen inte slagit igenom än (du har väl inte glömt bort att peka om?).

• Även om du nyss gjort ompekningen kan det vara idé att "revalidera":

• Klicka på knappen med en skiftnyckel och en pil längst ute till höger, välj Revalidate DNS

Är det fortfarande kryss, Error och Missing? Vänta en stund (30 min) och revalidera en gång till. Eftersom ompekningen kan ta ett tag så kan du få vänta och revalidera några gånger. Ingen stress!

• Nu är det så här att sidan kommer att börja fungera utan att du revaliderar men det kan ju vara skönt att få "grönt ljus" så att du vet att det funkar.