Actionsknappen

Förklarar vad som finns under actions i VAIA Cloud

Niklas avatar
Skrivet av Niklas
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

När du loggat in i kundzonen och är inne på din site/pod har du en knapp till höger som heter Actions. Det spelar ingen roll om du kör ett SOLOpaket, MULTI eller om du har något annat paket. Alla siter i VAIA Cloud har den här knappen. Det är här den stora styrkan i VAIA Cloud visar sig. Här hittar du verktygen om du vill skapa en utvecklingsmiljö för t.ex WordPress utan att behöva vara programmerare. En funktion för att lansera devsiter och starta om din webbplats.

Under den här kraftfulla knappen hittar du följande alternativ:

Edit Pod

Här kan du ändra kontaktadress och beskrivning.

Start pod

Finns endast på poddar som är stoppade.

Stop Pod

Den här funktionen stänger helt enkelt av podden eller din webbplats. Kan användas ifall du har något som krånglar och du vill testa starta upp din pod senare någon gång.

Restart Pod

Den här funktionen stoppar och startar din pod. Kan användas vid felsökning.

Upgrade Pod

Den här funktionen uppgraderar till senaste kod för servertypen. Läs mer här

Swap To Live

Om du vill byta ut din utvecklingsmiljö och lansera den i drift kan du swappa din pod till livemiljön utan att behöva fixa någonting med dina domäner eller annat. Du väljer bara swap pod to live så fixar systemet resten! På det här sättet kan du lansera en ny webbplats otroligt smidigt. Detta alternativ finns enbart på devsiter eller som dom ibland kallas utvecklingssiter eller devslots.

Delete pod

Det här alternativet finns endast om en site har två poddar eller flera. Du kan inte radera en pod som är live utan endast devpoddar.