VAIA.Cloud
Skapa en ny webbplats

Så här gör du för att skapa en ny site i VAIA.cloud

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Beroende lite på vad du har för tjänst så kan du skapa olika typer av plattformar där du bygger dina webbplatser idag. I din kundzon kan du starta och administrera dina webbplatser enkelt med några knapptryckningar, så här kommer du igång.

Skapa ny site/webbplats

1. Logga in i kundzonen

2. Klicka på din VAIA.cloud-tjänst

3. Under rubriken Sites, klicka på länken Create new site

4. Börja med att välja vilken slags applikation du ska bygga och klicka på Configure-knappen för den du vill ha

5. Steg 2 - Advanced Configuration - här väljer du lite olika intällningar, vilka alternativ som finns beror på vilken applikation du valde i förra steget.

6. Steg 3 - Finish - Nu kan du ge din webbplats ett unikt eget namn genom att aktivera reglaget för Set Custom name om du inte vill använda det genererade namnet som standard. Om du vill kan du redan nu lägga in ett domännamn också. Här kan du även ange Git repo.

Nu kommer din nya server och din site att skapas, det kan ta några minuter så ha tålamod och vänta.... Du kommer att få upp en sida där du uppmanas att aktivera din podd, klicka på knappen och följ instruktionerna

Vad som ska anges beror på vilken applikation som valts, men om det är en WordPress så anger du uppgifter om (första) administratören mm.

Hitta info om webbplatsen

Klicka här för att läsa den artikeln