Alla samlingarSupportmodul
Supportmodul - autosvar + standardsvar

Här kan du se hur du ställer in eller autosvar och standardsvar med hjälp av mallar och sammanfogningsfält

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Skapa din mall

När du använder supportmodulen i webCRM kan du välja en mall som ska användas för det autosvar som kunden får när de skickar ett mail till din support.

För att skapa en e-postmall, gå till Verktyg -> Mallar -> E-post mallar och tryck på den blå Skapa-knappen till höger om bilden.

För den enklaste och mest HTML-kompatibla installationen rekommenderar vi att du använder dra och släpp för e-postmeddelanden.

När du har gett det ett namn måste du se till att det sammanfogar med support/supportärende (eller vad support heter hos dig):

Du kan se mer om hur du bygger en e-postmall här (videon är på danska).

I din mall kan du med fördel använda sammanfogningsfält som t.ex namn på kontaktperson, biljettnummer eller andra fält med information som kan vara viktig att ha med och som alltid ska anges:

Ställ in din autosvarare

När du har skapat din mall väljer du under Avancerad om den ska användas som autosvar. Har du flera kanaler måste du välja en mall pr kanal.

Obs: när du väljer en mall för autosvar kan endast ticket användas som ett sammanfogningsfält (**)!

Alla andra sammanslagningsfält som namn etc. kan endast användas i vanliga mallar när ärendet har kommit in i webCRM och det ska ges svar på det, för då är detta kopplat till ett företag och en kontaktperson.

Ämnesfältet kommer även att vara låst med Ämnesrad + Ticket, eftersom det är nödvändigt för alla e-postmeddelanden att ange rätt ärende.

Ett exempel på en text för ett autosvar kan se ut så här:

hej

Tack för din förefrågar. Vi här Vi har skapat ett ärende med ärende nummer (**).

Vi återkommer till dig inom 24 timmar - du kan hittar även svar i vårt helpcenter här.

Med vänliga hälsningar

webCRM Support Team

Standardmall för support

Utöver ett autosvar kan du även ha en standardmall för dina svar. I den har du möjlighet att välja de sammanfogningsfält du känner till, så här kan du slå samman t.ex. namn på mottagare, namn på avsändare osv.

Det är en bra idé här att använda sammanfogningsfältet (*EMAIL-CONTENT*) / E-post innehåll som finns under Diverse sammanfogningsfält

Du kan läsa mer om varför detta sammanfogningsfält är en fördel när du svarar på supportärenden här.

För att välja den här mallen som standardmall, gå till modulen Support i din meny och tryck på kuvertet.

Här har du sedan möjlighet att välja vilken som ska vara standardmallen och 5 favoriter som kommer att stå överst när du ska svara på ett supportärende. Det kan vara fördelaktigt att använda mallar där du beskriver de vanligaste lösningarna, t.ex.