Alla samlingarAdministrativ
Systemkonfiguration: Rullgardinslistor
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Denna del av systemkonfigurationen låter dig ändra alternativen i rullgardinsmenyn för systemfält för hela webCRM.

Du kan hitta konfigurationen för rullgardinslistor genom att gå till Systemkonfiguration → rullgardinslistor. Du kan välja varje enskild modul genom att klicka på flikarna högst upp, till exempel Organisationer:

Redigera rullgardinslistor

Om du sätter upp ett nytt system och inte har några befintliga data i systemet kan du ändra och konfigurera rullgardinslistorna som du vill. Du kan till exempel ersätta Kund med Kund, byta namn på Partner till Associate och skriva Återförsäljare istället för Leverantör, som visas i skärmdumpen nedan.

Klicka på Spara för att uppdatera systemet med ändringarna.

VARNING: Om du har befintliga data i systemet och ändrar alternativen för dina rullgardinslistor kan det påverka dina data.

Lägg till nya alternativ till en rullgardinslista

Detta är helt ofarligt och det nya alternativet kommer att finnas tillgängligt i rullgardinsmenyn när du klickar på Spara.

Obs: Du kan lägga till ett nytt alternativ i listan när du vill och det kommer inte att påverka några redan ifyllda data. Detta är användbart om du vill visa alternativen alfabetiskt, eller lägga till någon annan typ av logik i beställningen.

Ändra en befintlig rullgardinslista

VARNING: Om du har befintliga data i systemet kan detta påverkas om du ändrar rullgardinslistorna

Om ett alternativ till exempel är felstavat, vill du använda ett alternativ med stor bokstav eller ändra ordalydelsen helt, följ dessa steg för att skydda dina befintliga data:

1. Lägg till rätt alternativ i rullgardinsmenyn som ett nytt alternativ (inte genom att skriva över) och Spara.

2. Skapa en översikt för att hitta alla befintliga data med det felaktiga alternativet valt. Klicka här för att se: Översikter.

3. Använd den avancerade funktionen: massmodifiera för att uppdatera alla dessa data till det nya, korrekta alternativet. Klicka här för att se: Massmodifiering.

4. Ta bort det felaktiga alternativet från rullgardinsmenyn och tryck på Spara.