Nadat jouw widget is aangemaakt (klik hier om te lezen hoe je een widget moet aanmaken) en geplaatst op jouw website, kun je de instellingen voor de widget aanpassen met behulp van de widget configurator. Deze zullen (na opslaan) automatisch worden verwerkt in jouw widget op de website. Je hoeft dus na het wijzigen van bepaalde instellingen niet opnieuw de invoegcode te gebruiken om de vernieuwde widget te kunnen zien en/of gebruiken.

Widget functionaliteiten & instellingen

Via de kop “Widget instellingen & Invoegcode” kun je diverse functionaliteiten voor de widget aan- en uitzetten.

• Activeer meerdere services selecteren: wanneer je deze functie aanzet, geef je klanten de mogelijkheid om in de widget meerdere services tegelijk te selecteren.

• Widget automatisch openen op website: als deze functie uit staat, zie je alleen de dichtgeklapte widget onderin en wordt deze pas opengeklapt nadat de klant hierop klikt. Wanneer je deze functie aanzet, zal de widget automatisch openklappen op het moment dat klanten op de website komen (zie afbeelding hieronder).

Widget openen
  • Toon product prijs: wanneer je deze functie aanzet, zullen de prijzen van de services getoond worden.

• Toon registratie pagina op begin: wanneer je deze functie aanzet, zal de eerste stap in de widget bestemd zijn voor klant registratie. (Klanten kunnen hier aangeven of de contactgegevens voor een volgende keer worden onthouden.)

• Nieuwe klant kan boeken: wanneer deze functie uitstaat, zullen klanten waarvan het email adres en telefoon nummer niet in jouw klantenbestand staan, geen behandeling kunnen boeken via de widget.

• Biedt mogelijkheid voor opmerkingen: als je deze functie aanzet, zullen klanten in de laatste stap (overview) de mogelijkheid krijgen om een opmerking bij de reservering te plaatsen.

• Laat filters zien: als je deze functie aanzet, geef je de klanten de mogelijkheid om door middel van filters een afspraak te maken. Let op; deze filters dien je wel aan te maken en te koppelen (lees hier hoe je de filters kunt aanmaken).

Widget filters
  • Restricties werknemer: als je deze functie aanzet zal er rekening gehouden worden met restricties voor de beschikbaarheid voor bepaalde medewerkers. Let op; de restricties dien je nog wel per medewerker te definiëren, lees hier waar je dit kunt instellen.

• Selecteer kleur: selecteer hier welke kleur (groen of zwart/wit) je voor de widget wilt gebruiken, zodat deze goed past bij de stijl van jouw website.

Widget groen
    Widget zwart
  • Selecteer welke medewerkers onderdeel zijn van maakt niet uit optie: selecteer hier welke medewerkers kunnen worden ingepland indien een klant gebruik maakt van de “maakt niet uit”-optie tijdens de reservering. Wanneer je hier geen selectie maakt, dan kunnen alle medewerkers ingepland worden.

• Toon minuten: wanneer je deze functie aanzet, zal de duur van de behandeling bij de service worden getoond.

• Stilte behandeling beschikbaar: wanneer je deze optie aanzet, zullen klanten de mogelijkheid krijgen tijdens het boeken om aan te geven of ze een stilte behandeling willen.

• Minuten voor afspraak: stel hier de minimale tijd in die er tussen een boeking en een afspraak zit (bijv. 10 minuten als je niet wilt dat klanten om 13.51 nog een afspraak kunnen maken voor 14.00).

• Interval tijden: stel hier de intervaltijden in waarop afspraken gemaakt kunnen worden (bijv om de 5, 10 of 15 minuten).

Heb je vragen over de software? Neem dan contact op met het team van Aimy.