Instructie | video

Instructie | tekst

Wil je alle leerlingen toevoegen aan het platform en tegelijkertijd direct in de juiste klas plaatsen? Dit kan. Hiervoor maak je per klas een .csv-bestand* aan. Dit .csv-bestand importeer je gemakkelijk op het platform, direct binnen de juiste klas.

Stap 1

Maak een .csv-bestand per klas. Hier heb je een programma voor nodig waarin jullie de gegevens van de leerlingen hebben staan. Denk hierbij aan ParnasSys of Magister. Exporteer, vanuit het programma waar jullie mee werken, een .csv-bestand met de gegevens van de leerlingen per klas. Vaak vraagt het programma jou al welke gegevens je in het bestand terug wil laten komen. Kies in dat geval voor voornaam, achternaam, geboortedatum en (optioneel) e-mailadres. Sla het bestand op op je computer. Let op: maak per klas een apart bestand aan. Zo kun je direct de juiste leerlingen toevoegen aan de juiste klas. Dit scheelt je straks een hoop werk.

Stap 2

Open nu, op het platform van Basicly, de klas die je eerder aangemaakt hebt. Klik op 'Leerlingen' en op 'Leerling toevoegen'. Importeer nu het .csv-bestand dat je zojuist hebt opgeslagen voor deze klas.

Stap 3

Geef nu aan welke kolom uit je bestand hoort bij welk onderwerp (zie afbeelding hieronder). Heb je dit gedaan? Dan verschijnen de leerlingen in een lijst. Controleer de lijst en klik - onderaan de pagina - op 'importeren'. Gaat er iets mis? Controleer dan nog eens je .csv-bestand. Lukt het nog niet? Vraag dan de ICT'er of ons om hulp.

Stap 4

De leerlingen zijn nu toegevoegd aan de klas. Controleer de lijst met gegevens.

Tips

• Het systeem begrijpt op dit moment nog geen leestekens. Namen met leestekens moeten zonder leestekens in de kolommen komen te staan. Bijvoorbeeld: Daniëlle moet worden Danielle.
  • Wil je liever je leerlingen één voor één toevoegen aan je klas? Klik dan op 'Mijn School', 'Leerlingen' en op 'Nieuwe leerling aanmaken'. Vul de naam en de geboortedatum van je leerling in. Het e-mailadres is optioneel. Klik op 'Opslaan'. Vergeet vervolgens niet om de leerlingen nog toe te voegen aan de juiste klas. Navigeer daarvoor naar de klas en klik op 'Leerlingen'. Kies voor 'Leerlingen toevoegen' en vink de juiste leerling(en) aan in de lijst. Klik tot slot op 'toevoegen'.
  • Wil je liever alle leerlingen in één keer toevoegen aan het platform (in plaats van per klas)? Exporteer dan één .csv-bestand met alle leerlingen. Importeer dit bestand in 'Mijn School' onder 'Leerlingen'. Vergeet vervolgens niet om de leerlingen nog toe te voegen aan de juiste klas. Navigeer daarvoor naar de klas en klik op 'Leerlingen'. Kies voor 'Leerlingen toevoegen' en vink de juiste leerling(en) aan in de lijst. Klik tot slot op 'toevoegen'.

*Een .csv-bestand is een bestand dat je kunt openen met een spreadsheetprogramma (bijvoorbeeld Excel). Een .csv-bestand wordt meestal gebruikt voor het opslaan van gegeven van leerlingen, werknemers of klanten.

Heeft u het antwoord gevonden?