Handleiding
2 | Als coördinator de schoolomgeving inrichten
Hoe koppel ik de juiste leerkracht handmatig aan de juiste klas?
Hoe koppel ik de juiste leerkracht handmatig aan de juiste klas?

Leerkrachten koppelen aan de juiste klas.

Josha avatar
Geschreven door Josha
Meer dan een week geleden bijgewerkt

💡 Let op: Heb je een koppeling met Basispoort of de Entree Federatie, dan hoef je niet handmatig leerkrachten aan de klassen te koppelen.

Het is belangrijk om de juiste leerkrachten te koppelen aan de juiste klas. Zijn zij niet gekoppeld? Dan kunnen zij geen lesmateriaal koppelen en kunnen zij dus niet met een klas aan de slag. Maak je zelf een klas aan, dan wordt je automatisch aan de klas gekoppeld. Heeft je collega de klas aangemaakt? Dan moet je nog gekoppeld worden.

Stap 1

Klik op je voorletter rechtsboven in je scherm en klik dan op 'Klassen'. Klik vervolgens op de desbetreffende klas.

Stap 2

Ga naar 'Leerkrachten' en voeg nu bij 'Nieuwe leerkracht' de leerkracht toe die verantwoordelijk is voor deze groep. De opties vind je in de drop-down bij het groene pijltje. Klik een leerkracht aan en klik op 'Toevoegen'. Zijn dit meerdere leerkrachten? Voeg ze dan stuk voor stuk toe. Verschijnt je juiste leerkracht niet in de lijst? Dan heeft de leerkracht je uitnodigen wellicht nog niet geaccepteerd.

Leerkrachten die nu toegevoegd zijn - en dus gekoppeld zijn aan de klas - vind je op dezelfde pagina onder 'Leerkrachten'.