Handleiding
4 | Voortgang bijhouden
Hoe kan ik de voortgang van mijn klas(sen) bijhouden?

Inzicht in de progressie op de aanbodsdoelen.

Josha avatar
Geschreven door Josha
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je weten hoe het ervoor staat met de voortgang van je klas? Maak dan gebruik van de volgende tools:

De progressie op leerlijn

Dit biedt een vlot inzicht in de voortgang van de klas ten opzichte van de leerlijn. Hier kan ik bijvoorbeeld direct zien dat ik met de klas nog geen aandacht besteed heb aan Mediawijsheid en hier ook nog niets voor heb ingepland.

Let op: hier wordt alleen de progressie zichtbaar gemaakt, die matched met het niveau van de klas. Werk je met de brugklas aan lesmaterialen van groep 7 en is het niveau van de klas ingesteld op havo/vwo 1? Dan wordt de voortgang wel zichtbaar in de leerlijn (zie toelichting hieronder) maar niet in dit kleine progressie-overzicht. Pas eventueel de instellingen van de klas aan om de progessie wel zichtbaar te maken.

De leerlijn

Klik op 'bekijk leerlijn' of 'leerlijn' om het totaaloverzicht te bekijken. Hier kun je de leerlijn door de jaren heen bekijken, voor deze specifieke klas. Zo kun je ook bekijken welke doelen aangeboden zijn in de voorgaande jaren.

Voortgang per leerdoel

đŸ”ĩ Ingepland

Zie je een blauw bolletje staan? Dan staat er al een les in de planning die bij het genoemde doel past.

✅ Aangeboden met Basicly

Zie je een groen vinkje bij 'aangeboden binnen Basicly'? Dan heb je een leskaart die bij het genoemde doel hoort al eens afgerond. Bekijk ook eens het artikel 'Hoe rond ik een les af?'.

💡 Aangeboden buiten Basicly

Bied je het leerdoel aan in de klas zonder een bijbehorende les van Basicly te geven (bijvoorbeeld met een zelfbedachte les), maar wil je dit wÊl meenemen in de voortgang? Vink het doel dan gerust af bij 'aangeboven buiten Basicly om'.

✍ī¸ Notitie maken

Klik op het lege tekstballonnetje achter het leerdoel. Er opent zich een notitieveld, je typt je opmerking en klikt op 'bewaar'. Vervolgens wordt de notitie opgeslagen en verschijnt het als bericht boven het notitieveld. Op deze manier is het mogelijk om meerdere notities te plaatsen bij hetzelfde leerdoel. Het notitie icoon wordt nu ingevuld waardoor je in een overzicht ook kan zien bij welke leerdoelen een notitie staat en waar niet.

👧 Afgerond door..

Ben je benieuwd welke leerlingen dit doel al hebben behaald? Klik dan op 'afgerond' om te bekijken welke leerlingen die doel al eens aangeboden hebben gekregen en welke leerling(en) nog niet.

✖ī¸ Bekijk bijbehorende lessen

Is een doel nog niet aan bod gekomen? Klik dan eens op het doel om de bijbehorende lessen te bekijken (en eventueel in te plannen of toe te voegen aan een 'eigen bundel').

🖨ī¸ Wil je de voortgang van deze klas opslaan of printen? Klik dan op:

Heb je vragen over het bijhouden van de voortgang van je klas?

Stel je vraag dan gerust aan ons via de chat!