Marketing
E-mails
Een email scrijven en versturen.

In deze opleiding leert u hoe u uw eigen e-mails kunt schrijven en ze automatisch naar uw smartlist kunt sturen.

Kevin Bagayoko avatar
Geschreven door Kevin Bagayoko
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stap 1 : De email aanmaken.

In Marketing > Emails > Klik op "Een nieuwe email ontwerpen".

Stap 2 : De email schrijven.

Kies het naam (verplicht) en het onderwerp van de email (⚠️ verplicht als u wilt niet een email met geen onderwerp versturen).

• Blokken toevoegen

In "Blokken", kies de opmaak van de email (aantal kolommen). Houd vast en sleep de gewenste vorm naar de linkerkant van de email.

• Inhoud toevoegen

In "inhoud", kies : kolommen, button, divider, html link, afbeelding, tekst. Houd vast en sleep de gewenste inhoud naar de linkerkant van de email.

De afbeeldingen :

Laat een afbeelding vallen of klik om bestanden te selecteren om te downloaden.

Opties :

• De uitlijnen instellen

• Een Alternatieve tekst kiezen

• Een link toevoegen

• De kanten veranderen

De tekst :

Klik op de tekst in de email om het te veranderen.

Opties :

• Kies het formaat van de tekst (lettertypes, tekengroottes, uitlijnen...)

• Variabelen toevoegen : Klik op de tekst > Klik op "Variabelen" > Kies de gewenste variabel.

De button :

Opties :

• Verander de kleur van de tekst en de button.

• Verandeer de tekst door te klikken erop.

• Voeg een link toe:

• kopiëren/plakken in het URL gedeelte.

• door een linkvariabele te gebruiken zoals in het onderstaande voorbeeld. Merk op dat deze moet worden toegevoegd in het URL-vak en niet in de tekst van de knop.

U vindt alle variabelen die u in uw verschillende mails kunt gebruiken door hier te klikken. Die met URL kunnen als link in een knop worden ingevoegd.

• De inhoud veranderen

In "Inhoud" onder "Blokken" :

• De achtergrond kleur

• De inhoud breedte

• De lettertype

• De kleur van de links en als u wilt het onderstrepen of niet

Stap 3 : Simuleer de visualisatie van de email.

Klik op het icoon van de dekstop of de mobiel.

Stap 4 : De email versturen.

In Marketing > "Smarlists" > Klik op het gewenste lijst. Om een Smartlist aan te maken, volgen dit artikel :

Klik op "Een email versturen".

Klik op de mail om te sturen. Een overzicht zal verschijnen.

Klik op "verzenden".

Stap 5 : Uw communicaties volgen.

Om de impact van de verzonden email te volgen, klik op "Campagnes". U vindt informatie over het aantal openingen van de emails, het aantal kliks...