Digital sikkerhed
Sådan opsætter du totrinsgodkendelse på Facebook
Tonje Kromann Nissen avatar
Skrevet af Tonje Kromann Nissen
Opdateret over en uge siden

Vi har lavet en guide til, hvordan du kan opsætte totrinsgodkendelse på din Facebook.

Hvis du ønsker flere tips til, hvordan du sikrer dine sociale medie profiler bedst muligt, kan du læse vores artikel omkring emnet her.

Guide til opsætning af Facebook totrinsgodkendelse

1) Tryk på dit profilbillede øverst i højre hjørne. Tryk nu på “Indstillinger og privatindstillinger”.

2) Tryk på “Indstillinger”.

3) Tryk på “Kontocenter" i venstre side. Herunder vælger du "Adgangskode og sikkerhed".

4) Under “Totrinsgodkendelse” trykker du på “Rediger” ved “Brug totrinsgodkendelse”

5) Nu skal du vælge, hvilken sikkerhedsmetode du vil bruge. Vi anbefaler sms og/eller godkendelsesapp (Facebooks anbefaling). En godkendelsesapp downloader du på din mobil (Google Authenticator e. Microsoft Authenticator fx).

Ved telefonnummer: Vælg dit telefonnummer hvis det kommer op, eller tilføj det du gerne vil bruge. Nu modtager du en kode på sms, som du skriver i felterne. Herefter er totrinsgodkendelsen opsat, og du vil modtage en kode på din mobil, når du skal logge ind på en ny enhed.

Ved godkendelsesapp: Download først den ønskede godkendelsesapp på din telefon. Vi anbefaler Google Authenticator. Følg guiden til opsætning. Når du fremover logger ind via en ny enhed, vil der skulle skrives en kode ind, som er genereret via appen.

Ekstra tip - download gendannelseskoder!

Som en ekstra sikkerhedsprocedure, kan du downloade backupkoder også via totringsopsætningen på Facebook. Vælg "Yderligere metoder" og herunder "Godkendelseskoder". Her får du vist 5 koder, som du i tilfælde af, at du en dag bliver logget ude af din Facebookprofil, kan bruge til at genoprette kontrollen. Download koderne ned eller nedskriv dem fysisk.

Nu har du fået opsat totrinsgodekendelse på din Facebook. Hvis du endnu ikke har opsat totrinsgodkendelse på din Instagram og LinkedIn, så kan du finde guides til det her: