Alle samlingerFaktura
Slik lager du en fakturaplan

Sett opp en fakturaplan for å kunne delfakturere en større jobb

Melodi Filiz avatar
Skrevet av Melodi Filiz
Oppdatert over en uke siden

For å lage en fakturaplan følger du disse stegene:

I oversiktsbildet til et oppdrag, trykk på +Fakturaplan ved siden av +Faktura og legg til Totalbeløp, Antall delfaktura og Fakturaintervall. Du kan også velge å hente totalbeløp fra tilbud.

Merk: Hvis du markerer "Beløp inkluderer MVA" vil hver delfaktura i eksempelet over være 20.000NOK + 5.000NOK MVA = 25.000NOK -> 5 * 25.000NOK = 125.000NOK inkl. MVA
Hvis du ikke markerer "Beløp inkluderer MVA" vil hver delfaktura i eksempelet over være 25.000NOK + 6250NOK MVA = 31.250NOK -> 5 * 31.250NOK= 156.250 NOK inkl. MVA

Ved å trykke på Neste blir gitt antall delfakturaer oppretttet, og du må her velge fakturadato. Når du legger inn fakturadato på første delfaktura vil fakturadatoene for faktura 2,3,4 og 5 blir + 1 fakturaintervall.
Eksempel: Fakturaintervall 1 mnd så får alle +1 mnd fra første fakturadato. Dette kan du overskrive.

Du må også fylle inn beløpet for hver faktura. Når du legger inn fakturabeløp for delfaktura nummer 1, vil systemet fordele resterende beløp på de delfaktura du ikke har skrevet beløp inn i så langt. Har du skrevet noe inn i 2 delfakturaer, tar systemet summen av det du har skrevet inn, og fordeler resterende beløp ut på de andre delfakturaene du ikke har rørt slik at fakturaplanen går opp i totalbeløp.
Du kan med andre ord fylle inn beløp på delfaktura nr 5/5, og resterende beløp blir da fordelt automatisk på delfaktura 1, 2, 3 og 4.

Når du trykker på Opprett fakturautkast er det kun fakturautkastene som opprettes.
Merk: Det er ingen automatikk i at fakturaene opprettes og/eller sendes.

Tips: Kopier fakturalinjeteksten i delfakturaen "Delfaktura..." før du slår sammen linjene. Etter at du har slått sammen linjene limer du inn fakturateksten igjen.