Alle samlingerRegnskap og eksport
Slik benytter du deg av prosjektregnskap

Se nærmere på hvordan du kan benytte deg av prosjektregnskap

Melodi Filiz avatar
Skrevet av Melodi Filiz
Oppdatert over en uke siden

Hva er prosjektregnskap?

Et prosjektregnskap er et regnskap for et enkelt oppdrag/prosjekt som gjennomføres. Her samles inntekter og utgifter iht bokføringslovens regelverk. Prosjektregnskapet setter også krav til detaljgrad i forbruk som hva som er montert, hvem som har utført arbeidet, når det er montert og hvilke forbruk som er knyttet til fakturaene som er utsendt.

Hvorfor prosjektregnskap?

Prosjektregnskap er pålagt av virksomheter som driver i bygg- og anleggsnæringen i prosjekter der anbudspris eller estimert omsetningsverdi overstiger 300.000NOK eks.mva. Prosjektregnskapet fremgår av bokføringslovens §8-1-3 av desember 2004.

Hvis det gjennomføres en revisjon av selskapet skal prosjektregnskap oppdrives til regnskapsfører/revisor.

Prosjektregnskap i Drifti

Prosjektregnskapet i Drifti oppfyller bokføringslovens krav. Det er enkelt å eksportere prosjektregnskapet til regnskapsfører/revisor. Klikk den inn på det aktuelle oppdraget og videre til Prosjektregnskap.

Oppdragsdetaljer:

Under oppdragsdetaljer finner du informasjon vedrørende prosjektet som er pålagt legge ved i prosjektregnskapet. Oppdragsdetaljene endres under Oppdrag → Oppdragsdetaljer. Prosjektdetaljene summeres i prosjektregnskapet som vist under:

Inntekter og utgifter

Det er to visninger for prosjektregnskapet i systemet: 1) grafisk fremstilt, og 2) tabulert. Du kan velge mellom visningene til høyre på samme linje som “Inntekter og utgifter”

Grafisk fremstilling:

Den grafiske fremstillingen presenterer prosjektgjennomføringen med kostnader oppover (y-akse) og tid bortover (x-akse). Den grå linjen viser kostnader knyttet til prosjektet basert på forbruk. Den gule linjen viser inntektene knyttet til prosjektet basert på faktura.

I eksempelet under ser vi at prosjektet ble oppført i starten av februar, men fakturert i starten av juni. Prosjektet har en god dekningsgrad (43,61 prosent) og dekningsbidrag på 24,368NOK. Prosjektet ble fakturert kort tid etter at siste forbruk var registrert.

Tabulær fremstilling:

I tabellvisningen kan du se detaljer om hvilke timer og materiell som er montert med tilhørende inntekt, utgift, dekningsgrad (DB) og dekningsgrad (DG). Trykk på “+” for å se detaljer.

Eksport:

Hvis regnskapsfører/revisor etterspør eksport av prosjektregnskap klikker du deg frem til “Eksporter”-knappen til høyre på siden, som vist under.