Slik oppretter du og benytter oppdragsmaler

Oppdragsmal / standard oppsett av nye oppdrag

Christian Baar Hammerud avatar
Skrevet av Christian Baar Hammerud
Oppdatert over en uke siden

Oppdragsmaler er en funksjonalitet som lar deg opprette ulike standardoppsett på nye oppdrag.

I en oppdragsmal kan du forhåndsdefinere følgende attributter:

• Oppdragsstatus
    Gi alle nye oppdrag basert på malen en gitt status

• Etiketter / Merkelapper
    Velg etiketter som skal føres opp på nye oppdrag

• Kostnadsgrupper og materiell
    Nye oppdrag får automatisk kostnadsgrupper for f.eks. ekstraarbeid, og man kan også legge opp fast materiell som f.eks. oppmøte eller servicebil som ligger klart på oppdraget ved opprettelse.

• Dokumenter og skjemaer
    Skjemaer, sjekklister og dokumenter knyttes opp mot oppdrag

Opprette oppdragsmaler

1. Gå inn på Bedrift i sidemenyen

2. Velg Maler

3. Velg fanen Oppdragsmaler

4. Trykk på + Ny oppdragsmal

Legg inn en tittel, en oppdragsstatus og eventuelle merkelapper.

Under Kostnadsgrupper og materiell kan du legge til eller endre navn på eksisterende kostnadsgruppe, og samtidig eventuelt legge til materiell du ønsker skal ligge klart når oppdraget opprettes.

Nederst kan du, under +Dokumenter og skjemaer, legge til de dokumenter og sjekklister du ønsker å predefinere for oppdragsmalen og avslutt med å trykke på Lagre oppe til høyre.

Benytte oppdragsmaler

Etter at du har opprettet oppdragsmaler, kan du benytte deg av disse ved opprettelse av nytt oppdrag fra nedtrekksmenyen.