Alle samlingerKunder
Slik eksporterer du kundeliste fra gammelt system

Hvordan eksportere kundeliste fra tidligere benyttet faktureringssystem

Christian Baar Hammerud avatar
Skrevet av Christian Baar Hammerud
Oppdatert over en uke siden

Denne artikkelen vil veilede deg i hvordan du tar en eksport av kundeliste fra følgende systemer (trykk på lenkene nedenunder for å komme direkte til instruksjoner for ditt program):

Kundelisten må eksporteres i .CSV eller .txt format, og sendes per mail ved å trykke på knappen "Send kundeliste" nedenunder.
*Alternativt kan du sende filen direkte til support@drifti.tech

JobOffice

1. Åpne JobOffice på din datamaskin

2. Trykk på "Kontakt" i menyen til venstre

3. Trykk så på "Kontakt" i menylinjen øverst

4. Trykk deretter på "Rapport"

5. Velg "Adresseliste" i nedtrekksmenyen

6. Sørg for at kun "Kunder" er avhuket (ikke leverandør, internkunder osv.)

Cordel

Først må du opprette en fil som eksporten kan skrives til. Dette gjør du ved å:

1. Åpne Notisblokk/Notepad

2. Lag en ny fil

3. Lagre filen på skrivebordet - kall den gjerne “Kundeliste”

Deretter må du gjøre følgende

4. Åpne Cordel

5. Velg Kunder / marked i menyen til venstre

6. Klikk eksport i Kundemeny øverst

7. Velg “ASCII-tekstfil” i undermenyen

8. Velg deretter “Standard eksport..” som vist på bildet under.

9. Du vil få opp vinduet "Eksporter kunder til ASCII-tekstfil". I feltet "Filnavn" velger du filen du opprettet i Excel i steg 3 (Kundeliste.xlsx på skrivebordet).

10. I feltet "Format" velger du "Semikolon-separert"

11. Klikk så på “Feltiste” øverst i vinduet. Du skal da få opp en skjermbilde som ligner på det på bildet under.

12. Listen på venstre side (Valgt) er de som kommer med i eksporter. Legg følgende Felter i denne listen ved å bruke pilene i midten.

KUNDE

- Kundenummer

- Navn

- Org.nummer

- Mobilnummer

- Epost

- Adresse

- Postadr

- Poststed

KONTAKTPERSON (1)

- Kontaktperson

- Mobiltelefon

- Epost-adresse

13. Klikk deretter på “Lagre definisjon” og så på “Aktiver (F12)”

TripleTex

1. Trykk på "Kunde", og velg "Kunder/Leverandører"

2. Velg "Kunde" under type

3. Trykk på "Last ned" øverst til høyre i menylinjen, og velg "Last ned .csv"

4. Huk av "Inkluder kolonnetitler", og velg "Excel" som eksportformat

5. Trykk "OK", og filen vil lastes ned til din datamaskin

PowerOffice GO

1. Logg inn i Poweroffice (https://go.poweroffice.net/)

2. Trykk på "Meny", og gå til "Kontakter"

3. Trykk på fanen "Kunder"

4. Trykk på delingsknappen nederst til høyre, og velg "CSV tekstfil"

Conta

1. Logg inn i Conta (Klikk her for å logge inn)

2. Trykk på fanen "Kunder"

3. Trykk på "Last ned CSV", nederst til venstre under kundelisten

4. Last ned filen, og last opp på overnevnte knapp eller ved å trykke her

Visma eAccounting

1. Gå til innstillinger

2. Velg Import og eksport

3. Velg kundeliste og trykk på eksport