Slik setter du opp prisgrupper

Se nærmere på hvordan du endrer din utpris i prisgrupper

Oppdatert over en uke siden

Beregning av utpris gjør du under dine Prisgrupper.

Det vil si at alt av påslag og utpriser i systemet bestemmes på gruppenivå og kunder vil få prisene som gjelder for prisgruppen de er lagt til i.

Du kan nå derfor opprette flere prisgrupper hvor utpris og påslag legges på individuelt for den gitte prisgruppen.

Hvorfor prisgrupper?

For at du enklere skal kunne tilpasse utpris mot forskjellige kundegrupper og behov.

Prisgrupper gjør regnskapet også bedre nå som du enklere ser dekningsgrad mellom din kostpris og utpris mot kunde.

Hvordan legge til en ny prisgruppe

Du kan opprette hvor mange prisgrupper du ønsker, basert på deres behov.

Gå til Innstillinger og velg Timer og materiell. På høyre side her ser du dine Prisgrupper. For å opprette en ny, trykk på +Prisgruppe. For å endre på en eksisterende prisgruppe, trykker du på de tre prikkene og velger Endre.

Om prisgruppen

Her vil du kunne legge til ønsket navn for prisgruppen og en eventuell beskrivelse av prisgruppen, f.eks. del av kontrakt dersom dette er en prigruppe for en spesifikk prosjektjobb.

Er Standard påslag satt til null, vil prisgruppen hente standard påslag fra prisbok til grossist på satser som ikke legges til med eget påslag/egen pris.

NRF-serie

Her vil du kunne overstyre standard påslag av materiell i en serie NRF-nummer.

Varer/satser

Egne timer og satser som er lagt inn av deg i systemet vil følge standard påslag dersom du ikke endrer utpris her.

For å sette utpris på en vare, trykk på plusstegnet på den valgte varen.

Her kan du velge å enten sette en fast utpris på varen, eller sette et fast påslag fra kostpris.

Hva skjer dersom du ikke har laget en prisgruppe?

Har du ikke lagt til påslag i en prisgruppe vil systemet hente høyeste pris mellom nettopris, bruttopris og anbefalt utsalgspris og presentere denne i fakturautkastet.

Sammenkobling av prisgruppe og kundegruppe

Prisgruppe kan kobles mot kundegrupper slik at alle kunder i en gitt kundegruppe vil få valgte prisgruppe.

Gå til Kunder - Kundegrupper og velg kundegruppe du ønsker å knytte til en prisgruppe - Sett prisavtale for alle kunder - Velg prisgruppe

Prisgruppe og kundekort

En prisgruppe kan også kobles mot en enkelt kunde.

Gå til Kunder - Kundeoversikt - Velg ønsket kunde. Trykk på Prisgruppe og Velg prisgruppe. Herfra velger du prisgruppe du ønsker å flytte kunde til. Avslutt med Velg.