Alle samlingerInnstillinger og brukeroppsettPrisoppsett
Slik oppretter du dine satser og varekataloger

Se hvordan du oppretter timesatser, egne varer og andre type satser

Aksel Aune Hansen avatar
Skrevet av Aksel Aune Hansen
Oppdatert over en uke siden

Vi har nå samlet dine kost- og utpriser under ett menyvalg, og begge er å finne via Innstillinger og Timer og materiell.

Dine satser og varer ligger under under Egne varekataloger.

Med varekataloger kan du enkelt definere dine varer og hvordan du ønsker å katalogisere disse.
Driver du eksempelvis med sesongbasert arbeid med egne varer, kan du legge til disse varene i en egen varekatalog. Denne kan du velge å skjule under varesøk utenfor sesong.

OBS! Da varer i dine varekataloger kun settes opp med kostpris, vil du måtte sette utpris i dine prisgrupper. Les mer om hvordan du gjør dette her.

For opprettelse av en ny varekatalog trykker du på + Egen varekatalog.
Du vil da få oppe en dialogboks hvor du skriver inn navn for varekatalog. Du har i tillegg mulighet til å oppgi en beskrivelse av katalogen samt sette en standard prisenhet, f.eks stk eller time.

Trykk på OK for å lagre.

I neste bilde vil du få en oversikt av varekatalogen som inkluderer beskrivelse og opprettelsesdato. I tillegg kan du her velge om varekatalogen skal være tilgjengelig i varesøk når du legger til materiell i tilbud eller timer og materiell i fakturagrunnlaget.

For å legge til en vare i varekatalogen velger du + Vare oppe til høyre i vinduet.
I dialogvinduet som nå åpnes vil du måtte legge inn varenavn, varenummer, prisenhet (f.eks stk eller meter) og kostpris (nettopris for varen).
Tips! Trykk her for tips for hvordan beregne timekost

I tillegg vil du her ha mulighet til å legge varen til en annen varekatalog enn den du nå er inne på - om ønskelig.

Trykk på OK for å lagre.

For å endre en vare i en katalog trykker du enkelt på varenavnet og du vil få mulighet til å endre navn, varenummer, pris og også flytte til en annen varekatalog.