Alle samlingerFaktura
Slik benytter du Axactor som inkassoselskap og betalingsoppfølger
Slik benytter du Axactor som inkassoselskap og betalingsoppfølger

Se nærmere på hvordan vår tilleggsfunksjon via Axactor fungerer

Aksel Aune Hansen avatar
Skrevet av Aksel Aune Hansen
Oppdatert over en uke siden

Ved å kjøpe og aktivere vår tillleggstjeneste for betalingsoppfølging eller inkasso via Axactor, vil vår samarbeidspartner Axactor ta seg av dine purringer og eventuell inkasso for deg. Les nærmere om forskjellene på de to tjenestene nedenfor.

Axactor Betalingsoppfølging: For deg som ønsker automatisk oppfølging av alle fakturaer

Med Axactor Betalingsoppfølging sendes alle fakturaer du oppretter i Drifti automatisk til Axactor for håndtering.

Dette innebærer:

• Automatisk utsendelse av purring- og inkassovarsel ved manglende betaling til forfallsfrist.

• Enklere hverdag for deg - du slipper å bruke tid på manuell fakturaoppfølging.

• Krav om aktiv KID/OCR-avtale i Drifti.

Oppsummert: Betalingsoppfølging er den ideelle løsningen for deg som ønsker en sømløs og helautomatisert prosess for håndtering av alle dine fakturaer.

Axactor Inkasso: For deg som trenger hjelp med forfalte fakturaer

Axactor Inkasso gir deg muligheten til å sende enkeltstående fakturaer som har passert forfall direkte til Axactor for håndtering.

Dette innebærer:

• Du velger selv hvilke fakturaer som skal sendes til videre oppfølging.

• Axactor tar seg av purring- og inkassovarsler, og oppretter inkassosak dersom kunden ikke betaler.

• Ingen krav om KID/OCR-avtale i Drifti.

Oppsummert: Inkasso er et fleksibelt alternativ for deg som ønsker å håndtere fakturaoppfølgingen selv, men som trenger hjelp med innkreving av utestående beløp.

Slik aktiverer du tillegg for Axactor i Drifti

MERK: Du må være administrator-bruker i Drifti for å kunne kjøpe en tilleggstjeneste.

Tillegg kjøpes og aktiveres under Markedsplass i sidemenyen. Herfra velger du Axactor Fakturaoppfølging eller Axactor Inkasso og trykker Send Forespørsel.

Videre til du bli kontaktet av Axactor for å signere kundeforhold med dem.
PS: Avatle med Axactor kan ta opptil 14 dager fra avtalen er signert til kundeforholdet ditt med Axactor blir aktivt.

Når kundeforholdet ditt hos Axactor er aktivert, vil du få tilsendt en URL og en nøkkel fra Axactor som må legges til i Drifti. Gå til Innstillinger i sidemenyen og velg Tillegg. Her legger du inn mottatt link og nøkkel fra Axactor. Huk av for Aktiver og avslutt med Lagre.

Merk! Du må ha en aktiv KID/OCR-avtale i Drifti for at Axactor Fakturaoppfølging skal virke.

Slik sender du utestående faktura til Axactor Inkasso

For å oversende en forfalt faktura til Axactor Inkasso må du først gå til Faktura og Fakturaoversikt i sidemenyen. Her har du mulighet til å filtrere slik at du kun ser forfalte fakturaer ved å trykke på Filter og velge Forfalte. Trykk deg så inn på en faktura som er forfalt.
Merk: Har du Axactor Fakturaoppfølging sendes fakturaer automatisk over.

Her vil du nå se at du har valget, Send til inkasso, og du vil også se om det tidligere er sendt noen betalingspåminnelse til kunde vedrørende denne fakturaen i historikken nederst.

Merk: Er ikke faktura forfalt, er valg for å sende til inkasso ikke tilgjengelig.

Trykk på Send til Axactor for å oversende faktura til Axactor.

I vinduet som dukker opp må du legge inn informasjon om kundes e-postadresse og mobilnummer. Er du i tvil om hvem som skal stå som mottaker her må du selv kontakte kunde.

Avslutt ved å trykke på Send til inkasso hos Axactor. Du vil da få en bekreftelse øverst i venstre hjørne om at fakturaen er sendt til Axactor. I historikk nederst vil du fremover se når denne er sendt.

Dersom du krediterer en faktura som allerede er sendt over til Axactor, vil denne kreditnotaen automatisk sendes over til Axactor.