Alle samlingerTimer og materiell
Slik benytter du automatisk kostnadsføring i Drifti

Se hvordan du kan få ditt materiell kostnadsført automatisk

Oppdatert over en uke siden

I Drifti kan du få varer fra en leverandørfaktura automatisk ført som medgått på dine ordre. Dette forutsetter at bestillingen er merket med oppdragsnummer eller ordrenummer enten ved bestilling/henting av varer, eller ved å knytte bestilling mot et oppdrag/ordre i etterkant.

HUSK! Dersom du knytter bestilling kun mot oppdrag, må forbruket føres mot en ordre for å få forbruket fakturert. Vi anbefaler derfor å kun merke med ordrenummer.

For å aktivere automatisk kostnadsføring går du til Innstillinger i sidemenyen og velger Timer og materiell. Til høyre i bildet trykker du på Automatisk kostnadsføring og funksjonen vil være skrudd på for alle fremtidige leverandørfakturaer.

Når automatisk kostnadsføring er skrudd på, vil leverandørfaktura automatisk leses inn i Drifti. Er leverandørfaktura merket med kun oppdragsnummer, vil kostnadsføringen legge seg under Forbruk og må da knyttes til en ordre manuelt når leverandørfaktura er lest inn. Er leverandørfaktura derimot merket med ordrenummer vil kostnadsføringen legge seg i ordren og ordren vil da være enklere å fakturere. Varer fra både leverandørfaktura og kreditnota fra grossist vil registreres her.

Ønsker du å skru av din automatiske kostnadsføring?

Ved å skru av din automatiske kostnadsføring, vil du fremover måtte knytte materiell manuelt fra leverandørfaktura/ordrebekreftelse til en ordre.

Trykk på Automatisk kostnadsføring for å skru av automatikken.

Vi anbefaler likevel at du velger å beholde leverandørfaktura som standardvalg for kostnadskilde. Årsaken til dette er at ordrebekreftelser kun er nettopp dét, en bekreftelse på mottatt bestilling. Denne tar ikke stilling til om varen må bestilles eller om varen i det hele tatt kan fremskaffes. Noen leverandører har også kun bruttopriser på sine ordrebekreftelser, noe som vil gi deg feil i kostnadsbildet på oppdraget.