MplusKASSA

Lees hier hoe je Eitje koppelt aan MplusKASSA.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Automatisch en zonder handelingen altijd inzicht in je omzet van MplusKASSA? Met deze koppeling heb jij direct elk uur een update van de omzet in Eitje. Buiten het feit dat je nooit meer handmatig je omzet hoeft in te vullen, heb je zo ook de mogelijk om direct live inzicht te krijgen in de gemaakte loonkosten.

Koppeling activeren

Om de koppeling te activeren met MplusKASSA klik je op 'Data' > Koppelingen. Klik op 'Toevoegen' naast MplusKASSA. Je hoeft hierna enkel en alleen de gegevens van je kassa in te voeren.

De volgende gegevens heb je nodig om de koppeling te starten.

ā€‹De Gebruikersnaam hebben wij al voor je ingevuld. Je kan dit wel nog aanpassen indien nodig. De andere gegevens kan je opvragen bij je leverancier, hier kunnen wij je helaas niet mee helpen.

Dit kan er als volgt uitzien:

• Wachtwoord: XSmusPnfnewX

• Port: 341561

Koppeling instellen

Eenmaal de koppeling opgezet, je moet dan alleen nog even bepalen welke omzet je allemaal wilt ophalen. In deze koppeling is het mogelijk op basis van omzetgroep te koppelen. Zo kun je bijvoorbeeld de omzet uit de bar en keuken apart registreren.

Lees hier hoe je dat doet.

Koppeling weergeeft een probleem

Vervelend je hebt een probleem met je koppeling tussen MplusKASSA en Eitje. Helaas krijgen wij nooit een hele specifieke error terug van je kassa. Wel weten wij uit ervaring dat dit hoogstwaarschijnlijk twee dingen kan betekenen:

1. Je kassa staat uit - hierdoor krijgen wij geen verbinding en kunnen wij de gegevens niet ophalen. Dit is vanzelf weer opgelost als de kassa straks weer aangaat.

2. Authenticatie gegevens zijn veranderd - bovenin deze handleiding zie je hoe je de koppeling activeert. Daarin heb je een aantal gegevens nodig, het lijkt er echter op dat deze gegevens zijn veranderd. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je Port is veranderd en er dus zodoende geen connectie meer is tussen de kassa en Eitje. Het enige wat je kunt doen om dit op te lossen is contact op te nemen met je kassa leverancier en te vragen naar de activatiecodes. In dit geval zijn dat:

1. Username

2. Password

3. Port

Omzet ophalen

Zodra je koppeling is geactiveerd en ingesteld, haalt Eitje vanaf dat moment de omzet op uit de kassa. Dit betekent dus dat Eitje niet automatisch omzet uit het verleden ophaalt. Wil je wel omzet uit het verleden in Eitje zien? Volg dan deze stappen.

1. Navigeer naar 'Uren' bovenaan en klik op 'Per week'.

2. Scroll naar beneden tot je de omzetbalk ziet. Zie je die niet? Check dan even onder de knop 'Toon' of je de omzet wel hebt aanstaan.

3. Klik op 'Omzet' naast de instellingen onderaan.

4. Hier kan je naast de dagen die je wilt ophalen klikken op de knop 'Sync'.