Weergave: Uren per week

In Eitje kan je de urenregistratie op twee manieren raadplegen: per week of per teamlid. Lees in dit artikel meer over de uren per week.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer kies je voor deze weergave?

• Je wilt direct inzicht in de uren van je teamleden op wekelijkse basis.

• Je wilt eenvoudig het aantal geplande uren t.o.v. het aantal gewerkte uren zien.

In deze weergave kan je eenvoudig in één keer de hele dag of week goedkeuren, meerdere uren in één keer aanpassen, urenregels verplaatsen, en de omzet bekijken.

Toon (1)
Tools (2)

Omzet (5)

💡 Tip: Kijk zeker eens onder de hulpknop rechtsboven als je hulp nodig hebt. Hier vind je een legenda en een tour voor deze pagina Je kan ook hulpartikelen raadplegen.

Toon

Onder de 'Toon' knop heb je enkele elementen die je kan aan- en uitzetten. Vind je dat de urenregistratie te druk is, kan je ervoor kiezen sommige informatie niet zichtbaar te maken.

• Urenregel: Kies of je wilt zien wat de begin- en eindtijd van een urenregel is en in welk team de uren gewerkt zijn.

• Teamlid: Je kan aangeven of je de gewerkte en geplande uren van een teamlid wilt zien onder de naam aan de linkerkant.

• Losse rijen: Als je de omzet hebt aanstaan, zie je onderaan de omzetresultaten.

💡 Tip: Wil je enkel de uren zien van teamleden die gewerkt hebben in de betreffende week? Gebruik dan links onderaan de filter voor teamleden met uren.

Tools

Met de 'Tools' knop kan je enkele snelle handelingen doen.

• Uren toevoegen: Er opent een venster waarmee je uren kan toevoegen aan de pagina.

• Uren exporteren: Er opent een venster met de kant-en-klare exports van de urenregistratie.

• Exporteren naar Nmbrs: Indien je gebruikmaakt van Nmbrs, kan je hier de uren doorzetten.

• Meerdere urenregels aanpassen: Dit zorgt ervoor dat je meerdere urenregels in één keer kan selecteren en aanpassen of goedkeuren. Zo voeg je bijvoorbeeld gemakkelijk 15 minuten pauze aan alle urenregels toe.

• Instellingen: Onder deze knop vind je alle instellingen voor de urenregistratie. Wat elke knop betekent, lees je hier.

• Tijdsinstellingen: Stel de afronding van de start- en eindtijd van shifts in. Dit kan op de minuut nauwkeurig of per 5, 10, 15, of 30 minuten. Dit hangt samen met de shifts op het rooster.

Verschil met het rooster

Bovenaan onder de week en de dagen zie je het verschil tussen het aantal gewerkte uren en het aantal geplande uren op het rooster. In het voorbeeld zijn er 17 gewerkte uren, terwijl er maar 9:30 op de planning stonden. Door op het pijltje te klikken kan je ook aangeven deze informatie niet te zien in de urenregistratie.

Informatie van teamleden

Per teamlid kan je aan de linkerkant onder de naam het aantal gewerkte en geplande uren zien als je dit hebt aanstaan. Je kan dit hier ook uitzetten.

Onder het pijltje kan je allerlei andere handelingen doen, zoals uren toevoegen en shifts selecteren om aan te passen of goed te keuren. Je kan via deze knop ook een bericht sturen naar het teamlid of naar het contract of profiel gaan.

Omzet

Indien je de omzet hebt aanstaan, kan je onderaan de pagina je omzetresultaten zien. Je kan hier de omzet bekijken, maar ook de arbeidsproductiviteit en loonkosten.

Meer weten over de financiële analyses in Eitje? Lees dan dit artikel.

Uren goedkeuren

Het belangrijkste dat je kan doen op deze pagina is uren goedkeuren. Dit kan je doen door op een urenregel te klikken. Dan opent er een venster. Lees hier wat alles betekent.

⚠️ Let op: Het goedkeuren van de gewerkte uren kan alleen gedaan worden door de admin en teamleden met de rol 'Uren Accorderen'.

Je kan urenregels één voor één goedkeuren, maar het kan ook sneller. Je kan meerdere urenregels in één keer aanpassen en/of goedkeuren via de knop 'Meerdere urenregels aanpassen' onder 'Tools' of je kan in één keer alle openstaande uren van een dag of week goedkeuren. Klik hiervoor op het pijltje naast de week of dag en kies 'Keur alle uren goed'.

Urenregels verplaatsen

In deze weergave kan je urenregels verplaatsen. Je kan de urenregel verplaatsen naar een andere dag (1), teamlid (2) of vestiging (3) door erop te klikken en dit aan te passen.

In het geval van de dag of een teamlid, kan je de urenregel ook verslepen.

⚠️ Let op: Open (blauwe) urenregels kan je niet verplaatsen. Dit zijn namelijk geplande shift en kunnen enkel op het rooster aangepast worden.