Conflicten

Alles wat je moet weten over conflicten op het rooster.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Plan je een teamlid in die op dat moment niet beschikbaar is, dan krijg je een conflict op het rooster. Je herkent een conflict makkelijk door de rode rand rond het shiftkaartje.

Je herkent het soort conflict door erover te gaan met je muis of aan de emoji.

Indien het rooster conflicten bevat, verschijnt er een knop rechts onderaan naast de zoekbalk. Als je hierop klikt, worden de conflicten uitgelicht.

Conflict door onbeschikbaarheid

Het rooster geeft een conflict aan omdat je een teamlid hebt ingepland dat heeft aangegeven dat het deels of de hele dag onbeschikbaar is. Je kan dit teamlid alsnog inplannen ook al heeft die aangegeven onbeschikbaar te zijn.

Het teamlid zelf of de admin en manager kunnen de beschikbaarheid van het teamlid aanpassen indien nodig.
ā€‹

Conflict door verlof

Het rooster geeft een conflict aan omdat je een teamlid hebt ingepland dat die dag met verlof is. Je herkent dit soort conflict aan de emoji šŸ›©ļø.

Teamleden die met verlof zijn staan bij de improductieve teamleden onderaan het rooster. Door in de improductieve rij op het teamlid te klikken, ga je naar het bijhorende verlofverzoek.

Je kan een ander teamlid aan de shift toewijzen, er een open shift van maken of de shift verwijderen.

Conflict door ziekte

Het rooster geeft een conflict aan omdat je een teamlid hebt ingepland dat die dag ziek is. Je herkent dit soort conflict aan de emoji šŸ¤’.

Teamleden die ziek zijn staan bij de improductieve teamleden onderaan het rooster. Je meldt een teamlid ziek en ook weer beter in het Team panel. Houd er rekening mee dat het voor de urenregistratie niet voldoende is om het teamlid enkel ziek te melden op het rooster. Dit moet ook verwerkt worden in de urenregistratie. Hoe je dat doet, lees je hier.

Je kan een ander teamlid aan de shift toewijzen, er een open shift van maken of de shift verwijderen.
ā€‹