eTasku & Emce (Palkkavienti)

Voit viedä käsitellyt matka- ja kululaskut EmCeen palkanlaskennan kautta maksuun.

Pekka Äijälä avatar
Tekijä: Pekka Äijälä
Päivitetty yli viikko sitten

Ohjeen sisältö

1. Asetukset Emce palkkavientiä varten
- Vientitunnukset
- Palkkalajit
- Matkalaskujen tiliöintisäännöt

2. Palkka-aineiston vienti eTaskusta EmCe:een
- Aineiston lataus
- Aineiston tuonti EmCeen

eTaskusta on mahdollista siirtää matkalaskut EmCe:n Palkkoihin. Asiakkaan eTaskussa tekemät matkalaskut voidaan tiliöinnin ja hyväksynnän jälkeen siirtää siirtotiedostona EmCe Palkkoihin. Näin tiedot kilometrikorvauksista ja päivärahoista siirtyvät EmCeen.

EmCe palkkaviennin sijasta on eTaskusta myös mahdollista ladata SEPA-maksutiedosto, jonka voit viedä EmCen pankkiyhteyden kautta maksuun ja tulorekisteri-ilmoituksen saat tehtyä eTaskun kautta.

1. Asetukset EmCe palkkavientiä varten

Jotta aineiston siirtäminen onnistuu, tulee eTaskuun ensin lisätä EmCe -palkkavienti, jos sitä ei ole aikaisemmin lisätty. Viennin saat lisättyä seuraavalla tavalla:

Vientitunnukset

Jotta palkkavienti kohdistuu oikeille henkilöille EmCe:ssä tulee eTaskuun syöttää käyttäjäkohtainen vientitunnus. Vientitunnuksella tarkoitetaan EmCe:n Henkilökoodia.

Henkilökoodi syötetään eTaskuun seuraavalla tavalla:

Asiakasasetukset → Ohjelmistointegraatiot → vientitunnukset

Palkkalajit

Kun EmCe -palkat on aktivoitu, tulee asiakkaalle lisätä myös EmCe:n palkkalajit. Palkkalajit pääset lisäämään seuraavalla tavalla:

1. Jos haluat muokata palkkalajeja, tulee tästä ensin luoda kopio

- napista.

2. Voit nimetä palkkalajiluettelon haluamaksesi, jonka jälkeen valitse

3. Kun palkkalajit on kopioitu voit muokata mitä tahansa palkkalajia luettelosta klikkaamalla kyseistä palkkalajia. Näin pääset suoraan muokkaustilaan

Matkalaskujen tiliöintisäännöt

Käyttäjien luomat matkalaskut tulevat eTaskuun automaattisesti tiliöitynä ja palkkalaji asetettuna. Voit muokata oletuksia siirtymällä Asiakasasetukset Matkatiliöinnit.

2. Palkka-aineiston vienti eTaskuta EmCeen

2.1. Aineiston lataus

• Kun aineistot ovat käsitelty (T✔️), valitse EMCE PALKAT

• Jos haluat päivittää matkalaskujen tositepäivän kuluvalle päivälle, niin merkitse Päivitä tositepäivä vihreäksi

• Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston

• Tiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin

- Kun matkalaskuista on luotu maksuaineisto, tulee niiden perään 𝙈- merkki

2.2. Aineiston tuonti EmCeen

1. Avaa EmCe:ssä oikean yrityksen Palkanlaskenta

2. Valitse vasemmasta valikosta Siirrot Siirtoerät

3. Valitse työkalurivistä Lue Siirtoaineisto

4. Hae eTaskusta ladattu aineisto ja täytä tiedot ao. kuvan mukaisesti, jonka jälkeen valitse Suorita

5. Alhaalla kuva onnistuneesta tuonnista