eTasku & Fivaldi (Palkkavienti)

1. Yleiset huomiot

2. Fivaldiin tehtävät asetukset

3. eTaskuun tehtävät asetukset

4. Aineiston lataus eTaskusta

5. Aineiston tuonti Fivaldiin

1. Yleiset huomiot

• Asiakkaiden on mahdollista luoda eTaskun avulla kulu- ja matkalaskuja, josta voidaan ladata CSV-tiedostolla tiedot vietäväksi Fivaldin palkkojen yhteydessä maksatukseen

• Jotta voit ladata aineiston eTaskusta, tulee kulu- ja matkalaskujen olla Tiliöity ja hyväksytty tilassa (T✔️)

• Tositteet, johon maksutavaksi on valittu kulukorvaus-maksutapa, niin tulee myös olla tiliöity käyttäen Fivaldin palkkalajeja saadaksesi niistä tiedot csv-tiedostoon

• Matkalaskut ovat eTaskussa automaattisesti tiliöitynä, joten voit tarvittaessa hyväksyä matkalaskut massana. Massahyväksynnästä löydät lisää tästä

• Vaikka matka- ja kululaskut ovat tiliöity, niin tiliöintitieto ei siirry Fivaldi palkkoihin

• Fivaldi palkkaviennin sijasta on eTaskusta myös mahdollista ladata SEPA-maksutiedosto, jonka voit viedä Fivaldin pankkiyhteyden kautta maksuun ja tulorekisteri-ilmoituksen saat tehtyä eTaskun kautta

2. Fivaldiin tehtävät asetukset

Jotta tiedosta tiedoston lataus Fivaldin palkkoihin onnistuu, niin tulee varmistaa, että Fivaldissa on CSV-tiedoston lataus sallittu (hinta tulee varmistaa Fivaldilta).

Käyttäjän taakse tulee myös syöttää Ulkoisen järjestelmän tunnus. Numeron voit itse määritellä ja tämän jälkeen täydennä 3. kohdan ohjeen mukaisesti eTaskuun.

3. eTaskuun tehtävät asetukset

• Varmista ensin, että tilitoimistoympäristöön on aktivoitu Fivaldi Palkat -vienti. Aktivoinnin saat tehtyä seuraavalla tavalla:

Asiakasasetukset Ohjelmistointegraatiot Fivaldi Palkat Aktivoi

• Syötä samalla välilehdellä olevaan Vientitunnukset -laatikkoon Fivaldiin syötetty Ulkoisen järjestelmän tunnus

• Aktivoi yritykselle Fivaldin Palkkalajit seuraavalla tavalla

Asiakasasetukset Palkkalajit

• Voit tarpeen vaatiessa muokata palkkalajeja. Palkkalajeista tulee ensin Luoda kopio, jonka jälkeen voit lisätä ja muokata olemassa olevia palkkalajeja

• Matkalaskut tulevat eTaskuun automaattiseti tiliöitynä ja palkkalajilla. Voit muokata oletuksia siirtymällä Asiakasasetukset Matkatiliöinnit

4. Aineiston lataus eTaskusta

• Kun aineistot ovat käsitelty (T✔️), valitse FIVALDI PALKAT

• Mikäli maksettava aineisto sisältää kululaskuja, niin tositteen maksutavaksi tulee olla valittuna Kulukorvaus

• Jos haluat päivittää eTaskussa aineistolle tositepäivän kuluvalle päivälle, niin merkitse Päivitä tositepäivä vihreäksi

• Jos haluat yhdistää useamman matkalaskun samat korvauslajit yhdeksi riviksi palkkalaskelmalle, niin valitse Yhdistä kirjaukset

• Aktivoi Vie kulukorvausliitteet, jolloin matkalaskujen liitteenä olevat kulukorvaustositteet muodostuvat tiedostoon mukaan

• Valitse myös Vie irralliset kulukorvausliitteet, jotta saat myös matkaan kuulumattomista kululaskuista tiedot mukaan

• Valitsemalla Vie kuukauden tapahtumat / Vie valitut, muodostuu alapuolelle linkki, josta saat ladattua vientitiedoston

• Tiedosto latautuu useimmiten Ladatut tiedostot -kansioon, jos selaimeen ei ole tehty muutoksia asetuksiin.

5. Aineiston tuonti Fivaldiin

• Avaa Fivaldin sovellusikkuna ja siirry Muut -välildehdelle. Valitse CSV-tiedoston lataus

• Valitse Palkkatapahtumatiedostosta, jonka jälkeen voit valita Valitse tiedosto

• Hae eTaskusta ladattu palkka-aineisto

• Kun tiedosto on haettu, niin valitse Lataa tiedosto tietokantaan

• Siirry Palkat -välilehdelle, jonka jälkeen valitse Palkanlaskenta

• Valitse yläreunasta Palkanlaskenta, jonka alta löytyy Tietojen tuonti

• Valitse oikea Tapahtumaerä, jonka jälkeen valitse Vie tiedot palkanlaskentaan

• Kun tiedot on luettu, niin laske palkkalaskelma uudelleen