Pika-aloitus
Aloitusopas
Sähköpostikampanjan luominen ja asetukset

sähköposti, kosketuspiste, metadata, kontaktilista, csv, Excel, sähköpostikampanja, sähköpostipohja, sähköpostikyselyn saate

Michaela Isaksson avatar
Tekijä: Michaela Isaksson
Päivitetty yli viikko sitten

Voit ladata Feedbackly taustahallintaan CSV- tai Excel-luettelon sähköposteista ja lähettää kyselyn välittömästi heidän postilaatikkoonsa.

Feedbackly-työkalun sähköpostikampanjan avulla lähettäjän nimi, vastausosoite, aihe ja sähköpostin viesti voidaan mukauttaa, ja ensimmäinen kyselykysymys upotetaan sähköpostiin. Vastaaja voi vastata kyselyn ensimmäiseen kysymykseen suoraan sähköpostissa, minkä jälkeen hänet ohjataan sivulle, jolla hän voi täyttää kyselyn loppuun.

Alla tarkempia ohjeita sähköpostikampanjan luomiseen:

1. Kun olet luonut kyselyn, valitse "Sähköposti-kampanja" mittauspistettä valittaessasi, jotta voit lähettää kyselyn sähköpostina

2. Klikkaa sivun alalaidasta nuolta siirtyäksesi eteenpäin

3. Aloita lataamalla yhteystiedot (vastaajat) Excel- tai CSV-tiedostoksi. Ainoa vaadittava sarake on "email". Huomaa, että voit tallentaa ladatun listan myöhempää käyttöä varten nimeämällä yhteystietoluettelon ja napsauttamalla “Tallenna yhteystiedot"

Sähköpostilistoissa "email"-sarake on pakollinen. Kaikkia muita tiedostossa olevia sarakkeita voidaan käyttää {{}}-merkkien sisällä, esim {{ nimi }}, jolloin rivillä oleva arvo upotetaan viestin sisältöön. Lisädata myös sisällytetään metadatana vastauksiin.

Lue lisää metadatan upottamisesta sähköpostipohjaan täältä.

Huomaathan että voit myös helposti lisätä metadataa sähköpostikyselyyn jolloin voit esim. segmentoida palautteita, tunnistamaan käyttäjiä, lisäämään tapahtumien tietoja jne. Lue lisää metatietojen lisäämisestä sähköpostikampanjaan täältä kohdasta "3. Metatietojen lisääminen tekstiviestien ja sähköpostilistojen yhteystietojen kautta".

4. Huom! Vastaajan sähköpostiosoite tulee oletuksena osaksi annettua vastausriviä, ja mikäli haluat anonymisoida vastaukset, aktivoi "Anonyymi kampanja"

Huom! Saatat haluta varmistaa, että sama henkilö voi vastata lähettämääsi kyselyyn vain kerran. Suosittelemme että manuaalisesti asetat vastauskertojen rajoituksen sähköposteille. Tästä voit lukea lisää kuinka voit rajoittaa vastauskertojen määrän yhteen

5. Kun olet ladannut yhteystietoluettelon, voit lisätä sisällön sähköpostiisi.

- Lähettäjän nimi

- Vastausosoite

- Sähköpostin aihe

- Viestin sisältö

Sisältö näkyy esikatselussa täytettäessä tietoja, jotta voit aina katsoa miltä sähköpostikampanjasi näyttää vastaajalla.

6. Huomaa, että kun olet lisännyt sisällön, voit tallentaa pohjan myöhempää käyttöä varten klikkaamalla sivun oikeassa yläkulmassa olevaa “Tallenna viestipohja" -painiketta. Kieliversioidussa kampanjassa jokaisen kieliversion viestipohja tulee tallentaa erikseen. Näin pääset helposti myöhemmin käyttämään ja muokkaamaan viestipohjaa klikkaamalla “Lataa viestipohja”. Tämä säästää aikaa ja nopeuttaa sähköpostikyselyiden lähetystä myöhemmin.

7. Siirry eteenpäin kohtaan “Julkaisuaikataulu” sivun alaosasta, kun olet lisännyt sisällön

8. Valitse, haluatko käynnistää kampanjan välittömästi (lähettää kyselyn heti) tai aikatauluttaa käynnistääksesi kampanjan myöhemmin. Jos päätät käynnistää heti, viimeinen vaihe on varmistaa, että vahvistussivulla kaikki asetukset on niin kuin pitääkin, minkä jälkeen voit siirtyä aloitussivulle - ja kyselysi lähetetään

Jos päätät ajastaa kampanjasi myöhempää käyttöä varten, katso tämä artikkeli asetuksista.