Arkivet

Lär dig hur arkivet i Reda fungerar

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I arkivet hamnar de fakturor som är hanterade och inskickade till ekonomisystemet, eller om du av någon anledning har valt att skicka dokumentet enbart till arkivet i Reda.

Du kan använda sökfunktionen för att söka på text på fakturan samt filtrera på tidsperiod, leverantör och konto.

Hur det funkar

I arkivet så kan du använda de olika kolumnerna att söka i, precis som med kolumnerna för de fakturor som du ska hantera. Men det finns även lite annan bra funktionalitet som är användbar!

Sortera bland kolumnerna

Precis som tidigare nämnt så kan du söka/filtrera i de olika kolumnerna även här.

Först och främst så har du kugghjulet som ger dig möjlighet att välja vilka kolumner som ska visas i listan. Detta hittar du längst till höger, precis ovanför dokumentlistan.

Här får du sedan upp en lista över de olika kolumnerna som du kan välja att dölja eller visa. Det gör du genom att bocka ur eller bocka i rutan jämte kolumnnamnet.

För att flytta och organisera var du vill att kolumnerna ska vara placerade i ordningen så drar du helt enkelt kolumnen till den plats där du vill ha den. Klicka på listikonen och dra kolumnen upp eller ned i listan.

Filtrera

För att sedan filtrera i de olika kolumnerna så klickar du på tratten.

Håll muspekaren vid rubriken på kolumnen så dyker det upp en liten "Tratt" som du kan klicka på.

I exemplet ovan så vill vi filtrera på projekt och klickar därför på tratten i den kolumnen. Sedan är det bara till att söka på önskat projekt.

Som du kan se i listan ovan så har vi nu filtrerat dokumenten i listan som tillhör projekt 150. Du kan också se att Reda berättar för dig att du har ett filter aktivt genom att uppe till höger visa "Kolumnfilter aktivt". Klicka helt enkelt på "Rensa" för att ta bort ditt filter.

De två översta dokumenten i listan visar att ett projekt är satt i fältet "Projekt" inne på dokumentet. Du kan alltså se i själva kolumnen att där finns ett projekt satt.

Alltså i det fältet som visas i den blå rutan i bilden ovan.

Det nedersta dokumentet i listan i arkivet visar ett dokument där projektet finns med i själva konteringen istället och inte i själva projektfältet.

Man kan då inte se projektet i kolumnen, men i din filtrering så dyker det upp ändå just på grund av att det finns angivet i konteringen.

Anledningen till detta är att det kan finnas flera olika projekt angivet på de olika konteringsraderna. Därför kan vi enbart visa det projektet i kolumnen som du har angivit i fältet "Projekt" inne på dokumentet.

Filtrera med hjälp av fälten högst upp

Högst upp på sidan har du lite olika fält att använda till din filtrering.

💡 Samtliga fält samt sökningar i kolumnerna kan kombineras för att skapa en mer avancerad sökning.

Sökterm

Med detta fältet så kan du söka på typ allt som finns angivet på ett dokument och som Reda har kunnat läsa av. Ett bra exempel är om det till exempel har kommit in en faktura med olika parkeringsavgifter, men du har missat att ange vilket registreringsnummer fakturorna tillhör i fältet Resultatenhet. Genom att då söka efter det registreringsnummer som finns angivet på själva fakturan så kommer du kunna få fram den fakturan i listan.

Här har vi sökt på XWX och fick då fram fakturan där det registreringsnumret finns angivet på fakturan.

Som du kan se i bilden ovan så finns inte registreringsnumret angivet i konteringen men finns angivet på fakturan.

Period, Leverantör och Konto

Snabbt och lätt!

Sök på dokument som är inom en viss period.

Sök på dokument från en specifik leverantör.

Eller sök på dokument som är konterade på ett specifikt konto.

Eller varför inte kombinera alla tre!

Sök även bland aktiva fakturor

Här har vi sökt på dokument från en specifik leverantör och då även aktiverat togglen för "Sök även bland aktiva fakturor". Då får vi fram ett dokument som ligger i arkivet men även ett nytt dokument som ännu inte har skickats vidare.

Summering av kostnader

Längst ned, under listan med alla dokument, visas kostnader för de dokument som visas i listan för tillfället. Filtrerar du listan så ändras ju de kostnader och visar istället kostnaderna för just de dokumenten.

Längst ned i bilden ovan så ser vi kostnaderna för samtliga dokument som tillhör leverantören OK-Q8.

Exportera lista

Vill du exportera en Excellista över de dokument som finns i dokumentlistan så klickar du på "Exportera lista" till höger precis ovanför dokumentlistan.

Du får sedan ut en excellista enligt bilden nedan.

Här ser du ett exempel på den information som följer med i excellen.

Utskrift

Du kan också skriva ut de dokument som du markerar i listan.

Markera de dokument som du önskar att skriva ut och klicka sedan på "Med (antal) markerade".

Sedan får du valet att skriva ut och då är det alltså själva fakturabilden för de dokumenten som kommer skrivas ut.