Taggar

Hur fungerar det med taggar på dokument i Reda?

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Sätta taggar på dokument

För att märka era fakturor och dokument så finns det en väldigt bra funktion till precis det.

🏷 Detta kallar vi för Taggar!

⭐ Taggar är något som alla användare i systemet kan sätta på dokument, så länge de har ett dokument att attestera.

💡 Gällande insynsanvändare så kan de enbart sätta tagg om det är deras tur att attestera ett dokument.

🤴 Du som administratör kan sätta taggar på samtliga dokument och det är även du som skapar nya taggar på bolaget.

Skapa nya taggar

Vi börjar med att gå igenom hur du skapar nya taggar!

Skapa nya taggar gäller då enbart dig som är administratör på bolaget!

Skapa ny tagg

För att skapa en ny tagg går du in under Inställningar ⇒ Taggar ⇒ Ny tagg.

Du ska nu döpa din tagg och sedan välja en passande färg. Om du aktiverar "toggeln" där det står "Ta bort tagg från dokument vid inskick?" kommer Reda att ta bort taggen från dokumentet när det skickas in till ekonomisystemet.

Aktiverar du den nedersta toggeln på taggen så kommer dokumentet att hamna under fliken "Under utredning" i listvyn och därmed försvinna från "Att hantera".

Läs mer om Under utredning här: Under utredning

Lägg till tagg på dokument

Lägga till en tagg på ett dokument kan som sagt alla typer av användare göra. Förutsatt att användare och insynsanvändare har dokument att attestera.

Lägg till tagg på dokument

När du kommer in på dokumentet kan du lägga till en tagg genom att klicka på "+ Tagg" högst upp jämte dokumentets rubrik.

Välj tagg

Sedan kan du välja den tagg du vill att dokumentet ska ha. Har ni ett stort antal taggar har du även möjlighet att söka efter tagg i listan. Det finns ingen begränsning på hur många taggar du kan lägga till på ett dokument.

Vill du ta bort en tagg så klickar du på krysset jämte taggen, alternativt trycker "backspace" på tangentbordet när du har listan framme.

Se taggar i dokumentlistan

Du kan sedan se dina taggar i dokumentlistan. Vill du filtrera dokumentlistan utefter de taggar dokumenten har så håller du muspekaren över rubriken Taggar och klickar på trattsymbolen.

Du får då fram en lista över dina taggar. Välj en tagg och klicka på Ok. Då kommer enbart de dokument med vald tagg att visas i listan.