Attestvikarie

En snabb beskrivning av hur det fungerar när man vill ha attestvikarie

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

I denna artikel går vi igenom hur du använder dig av vikariefunktionen som finns i Reda. Samt hur du som administratör på egen hand kan sätta vikarie på användare i de fall där de inte kan göra det själva.

Attestvikarie på din egen användare

För att hitta vikariefunktionen klickar du på "gubben" längst ned till vänster och sedan "Mitt konto". Längst ned på sidan hittar du sedan inställningarna för attestvikarie.

Inställningar

Först måste du aktivera att du vill ha en attestvikarie för din användare.

Viktigt att veta är att du endast kan sätta en vikarie för dig själv när du är vanlig användare i Reda.

När du aktiverat vikariefunktionen sätter du en tidsperiod för när din vikarie ska kunna attestera de fakturor som du blir tilldelad under tiden som du är borta.

När du har valt startdatum kommer det sparas och automatiskt gå vidare till att du får välja ett slutdatum.

Efter det ska du välja vilken användare som ska vara din vikarie genom att välja rätt användare i drop-down-listan.

Och till sist har du möjlighet att skriva en kommentar som kommer att visas för din vikarie när fakturan har blivit vidarebefordrad. Exempelvis "på semester".

När du är klar med allt kommer det se ut som på bilden ovan. Klicka sedan på "Spara" för att aktivera dina inställningar för attestvikarie.

Det kommer då att komma upp ett grönt meddelande högst upp till höger på sidan där det står att dina inställningar har sparats!

När startdatum sedan är nått så kommer alla nya fakturor som skickas till dig för attest att vidarebefordras till den vikarie du valt.

Observera att alla fakturor som skickats till dig innan vikarie har blivit aktiverad måste attesteras av dig.

Det vill säga att om du har en vikarie som aktiveras 3/7 och du får en faktura skickad till dig för attest den 2/7 så måste du attestera den fakturan.

Skulle inte detta vara möjligt får du kontakta en administratör (om du inte redan är det själv) som kan ta bort attestflödet och skicka om fakturan för attest igen. Då kommer den istället att komma till din vikarie då den blivit skickad för attest på nytt inom den tidsperiod som du har vikarie aktiverat.

Sätta vikare på annan användare

Du som är administratör kan sätta vikarie på andra användare. Detta gör du genom att gå till inställningar ⇒ Användare och klickar på "Attestvikarie".

Du får sedan upp en dialogruta med inställningar.

Här aktiverar du attestvikarie och sätter en period där alla dokument ska vidarebefordras till vikarien.

Efter detta väljer du vilken användare som ska vara vikarie samt skriver in ett meddelande som kommer stå med i vidarebefordran i attestflödet.

När ett dokument sedan har blivit vidarebefordrat så kan det se ut såhär i attestflödet.