Funktioner
Dokument
Kräv projekt på konto

Möjligheten att kräva projekt på specifika konton i Reda.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Det finns möjlighet att ställa in så att Reda kräver att projekt anges när ett specifikt konto används i konteringen.

Det skiljer sig lite mellan hur det fungerar om du använder Fortnox eller annat ekonomisystem.

⭐ Denna funktionen fungerar för samtliga ekonomisystem förutom i Visma.net!

Inställningar

Fortnox

I Fortnox kan du ställa in om det ska vara obligatoriskt med projekt eller resultatenhet, vilket sedan följer med in i Reda.

I Reda kommer detta sedan att uppdateras automatiskt på kontot.

Vill du att förändringen ska ske omgående efter att du har ändrat i Fortnox kan du gå in under inställningar ⇒ konto och sedan klicka på Hämta uppe till höger.

Övriga system

I exempelvis Visma eEkonomi så kan du enbart sätta att det är tillåtet eller ej, vilket gör att du sedan ska gå in i Reda, välja ett konto och sedan själv ange om det ska krävas projekt eller resultatenhet på det kontot. Det är enbart från Fortnox som vi kan hämta dessa inställningarna. I övriga system måste man ange manuellt vilka konton som ska ha/inte ha projekt eller resultatenhet. Detta för att inställningarna ser annorlunda ut i andra system.

När du är klar med inställningarna i ekonomisystemet går du in i Reda, under inställningar ⇒ konto, väljer det kontot du vill redigera och sedan väljer om projekt och/eller resultatenhet ska vara obligatoriskt, tillåtas eller inte tillåtas på det kontot.

Klicka sedan på spara så kommer dina ändringar att genomföras.

Hur det funkar

I själva konteringen sedan så kommer Reda att uppmärksamma dig på att det konto du valt kräver att du anger ett projekt och/eller resultatenhet för det kontot.

Vill du skicka in och bokföra dokumentet så kommer Reda att stoppa dokumentet och be dig komplettera de uppgifter som saknas.

Annars går det bra att skicka in fakturan utan att bokföra den eller skicka till arkivet i Reda.

Men det finns en inställning som förhindrar även det.

Under Inställningar ⇒ Företag så finns en inställning längre ned på sidan under "Skicka in", som säger "Tillåt inte skicka in eller skicka till arkiv om projekt- eller resultatenhetsinställningar krockar".

Aktiverar du inte denna inställning så går det att skicka in dokumentet till ekonomisystemet utan att bokföra eller skicka till arkivet i Reda.

Aktiverar du inställningen så kommer Reda att varna även om du enbart vill skicka in dokumentet utan att bokföra eller skicka till arkivet.