Forhåndsvisning

I denne artikel introduceres du til, hvordan du ser en ansøgningsperiode fra ansøgerens perspektiv.

Sofie Werenskiold avatar
Skrevet af Sofie Werenskiold
Opdateret over en uge siden

Når du arbejder på opsætningen af en ansøgningsperiode, kan det være relevant at få indblik i, hvordan ansøgeren vil opleve at udfylde og indsende ansøgningen. Dette kan du gøre ved at forhåndsvise ansøgningsperioden.

Du kan forhåndsvise både ikke-aktive/publicerede, åbne og afsluttede ansøgningsperioder.

Forhåndsvis ikke-aktive/publicerede ansøgningsperioder

Vælg det støtteområde og den ansøgningsperiode du vil forhåndsvise og klik på de tre prikker i højre hjørne. Vælg derefter "Forhåndsvisning".

Forhåndsvisningen åbner nu i et nyt vindue. Du kan printe visningen eller kopiere et link til den øverst i højre hjørne. Vær opmærksom på, at visningen kun kan tilgås af brugere, der er inviteret ind på platformen.

Inde på forhåndsvisningen kan du som det første vælge, om forhåndvisningen skal vises med udgangspunkt i en ansøger, der søger som privatperson eller som organisation/forening.

Du scroller ned på siden for at se trinnene i ansøgningsprocessen i den korrekte rækkefølge eller benytte de grønne overskrifter til at hoppe direkte til et bestemt trin i ansøgningsprocessen. I forhåndsvisningen er det ikke muligt at udfylde tekstfelterne eller trykke på knapperne.

💡 Undervejs i læsningen af forhåndsvisningen kan I overveje, hvilken information I skal spørge ansøgerne om i forhold til at kunne udvælge de bedste ansøgninger efterfølgende. F.eks. hvordan jeres vejledninger og spørgsmål kan formuleres for bedst muligt at hjælpe ansøgere, der bl.a. ikke har søgt midler hos jer før eller som er vant til andre formuleringer.

Når ansøgerne søger i virkeligheden, vil de blive guidet fra trin til trin samt kunne udfylde tekstfelterne og trykke på knapperne. Systemet validerer automatisk at ansøgeren gør dette korrekt. Det er således også kun muligt at indsende en ansøgning, hvor alle obligatoriske felter er udfyldt.

Hvis du ændrer i opsætningen af ansøgningsperioden, vil ændringerne først reflekteres i forhåndsvisningen, når du har trykket "Gem kladde". Vær opmærksom på, at man ikke kan ændre opsætningen i publicerede perioder, hvor startdatoen er nået.

Forhåndsvis åbne ansøgningsperioder

Hvis du vil forhåndsvise en åben ansøgningsperiode, kan du under "Støtteområder" i venstremenuen vælge det støtteområde og derefter den ansøgningsperiode, du vil forhåndsvise.

Tryk på "Forhåndsvisning" når du har klikket på en ansøgningsperiode.

Forhåndsvis afsluttede ansøgningsperiode

Hvis du skal forhåndvise en afsluttet ansøgningsperiode, kan du gøre dette ved at gå til "Ansøgninger" efterfulgt af "Se afsluttede". Klik her på den relevante ansøgningsperiode.

Øverst i højre hjørne under de tre prikker skal vælge "Gå til opsætning". Klik derefter "Forhåndsvisning" i øverste højre hjørne.

Vi har udvalgt følgende artikler, som kunne være relevante for dit videre arbejde: