Snelle start voor admins
Algemene instellingen
Instellingen voor Beveiliging in Learned

In dit artikel laten we zien welke instellingen voor beveiliging je kunt beheren als Admin in Learned.

Paul Kuijf avatar
Geschreven door Paul Kuijf
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bij Learned nemen we de veiligheid van je gegevens en de wijze van inloggen zeer serieus. Als Admin kun je via jouw profielfoto linksonder naar de bedrijfsinstellingen gaan. Hier kun je bepaalde instellingen hiervoor beheren.

Je hebt hierbij de keuze uit het inloggen met de volgende opties voor beveiliging:

1. Multi-Factor Authentication (MFA): indien je niet met een Single Sign-On (SSO) optie werkt kun je ervoor kiezen om MFA te gebruiken zodat je medewerkers met een beveiligingscode vanaf een extra device kunnen inloggen.

2. Single Sign-On (SSO): Learned biedt SSO opties voor Google en Microsoft Azure AD. Met SSO wordt er een Learned account aangemaakt gekoppeld aan de inloggegevens van Google/Azure AD. Er is dus geen separate gebruikersnaam en wachtwoord vereist. Het beheer van alle gebruikersnamen en wachtwoorden omvat dus enkel de Google/Azure AD accounts en dit ligt hierbij dus bij de systeembeheerder van jullie organisatie.

Multi-factor Authentication

Als Admin is het mogelijk om via je profielfoto links onder naar de bedrijfsinstellingen te gaan. Vervolgens kun je in de sectie Multi-factor authenticatie beveiligd inloggen middels MFA verplicht stellen voor alle medewerkers.

MFA houdt in dat er naast het inloggen met je e-mailadres en wachtwoord een aanvullende code wordt gevraagd. Deze code wordt gestuurd naar een zogenoemde authenticator app, zoals die van Google of Microsoft. Medewerkers kunnen deze app zelf downloaden en in gebruik nemen.

Login methodes met Single Sign-On

Verder kun je op de pagina Bedrijfsinstellingen standaard login methodes met SSO instellen. Een standaard login methode houdt in dat je medewerkers verplicht stelt om te registreren én in te loggen met die SSO functionaliteit. Je hebt hierbij dus keuze Google SSO en Azure AD SSO.

Je hebt de volgende 2 opties voor instellingen in Learned:

1. Bepaal een standaard SSO login methode voor alle gebruikers.

2. Bepaal uitzonderingen in SSO login methode voor bepaalde gebruikers.

Belangrijk: Let op de volgende zaken bij het werken met standaard login methoden:

1. Indien je een standaard login methode bepaald voor alle gebruikers moet je de gebruikers die zich niet met die SSO optie hebben geregistreerd een uitzondering geven. Anders kunnen deze gebruikers niet meer met hun e-mailadres en wachtwoord inloggen.

2. Indien je een standaard login methode bepaald voor alle gebruikers kunnen deze gebruikers zich niet registeren met hun e-mailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Men moet gebruik maken van de SSO knop.