Snelle start voor medewerkers
Overig
Hoe koppel ik mijn agenda aan Learned?

In dit artikel laten we je zien hoe je een Outlook & Google agenda kunt koppelen aan je Learned account.

Paul Kuijf avatar
Geschreven door Paul Kuijf
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om al je (terugkerende) gesprekken in het Learned-platform eenvoudig te synchroniseren met je agenda kun je gebruik maken van een agenda integratie. We bieden zowel een Outlook als een Google agenda integratie.

Let op: Elke Learned gebruiker moet zelf naar eigen wens een agenda koppelen. Dit kan niet worden ingeregeld door de Admin. Verder is het belangrijk om te weten dat Learned enkel gegevens (afspraken) naar de agenda verstuurd en dus geen gegevens ophaalt.

Het koppelen van de agenda

Om je agenda te koppelen aan Learned ga je naar de volgende pagina in het platform:

• Druk op je profielfoto (linksonder) > Ga naar instellingen > Scroll naar de sectie Integraties. Kies voor Google of Outlook (Office 365).

Druk op 'Connect/Koppel' en doorloop de stappen.

šŸ’”: De agenda integratie werkt alleen als het e-mailadres van je agenda overeenkomt met het e-mailadres waarmee je inlogt tot Learned.

& Gebruik geen alias e-mail. Dit kan leiden tot foutmeldingen.

Let op: Het kan voorkomen dat bij het koppelen van de Outlook agenda je een melding krijgt dat goedkeuring van de beheerder van jullie Office365 omgeving vereist is. Neem in dat geval contact op met je systeembeheerder en voorzie hem/haar van de volgende informatie:

Voor de Admin / Systeembeheerder

Aanvullende informatie voor tenant rechten in Outlook en Google.

Outlook:

scope = [
'user.read',
'MailboxSettings.Read',
'openid',
'email',
'calendars.readwrite',
'offline_access',
]

Scopes description: https://docs.microsoft.com/en-gb/graph/permissions-reference?WT.mc_id=Portal-Microsoft_AAD_RegisteredApps
You can search by scope name, for instance: User.Read

Google:
ā€‹

scope = [
'https://www.googleapis.com/auth/calendar.events',
'https://www.googleapis.com/auth/userinfo.email',